Hrvatska
Najbolji basketaši dolaze iz regije

Najbolji basketaši dolaze iz regije

Autor: Paulo Sarić

I u Pragu je slavila srbijanska ekipa koja nastupa za Ujedinjene Arapske Emirate.

Prije nekoliko dana na rasporedu je bio praškiMasters 3x3 World Toura. Pobjedu su, kao i prije dva tjedna u Utsunomiyji,odnijeli Novosađani koji se natječu pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata.U nedjeljnom finalu svladali su velike rivale iz Ljubljane rezultatom 21-11čime su došli do svog trećeg naslova u Pragu.

Finalni je susret bio jednosmjeran od samogapočetka. Dejan Majstorović je zabio prvih šest koševa svoje momčadi i odveoNosi Sad Al Wahdu do prednosti od pet poena koju su do kraja samo povećavali.Majstorović je ujedno bio i najefikasniji igrač utakmice s devet koševa, dok jeDušan Domović Bulut dodao osam, uključujući i polaganje koje je zapečatilopobjednika. Bulut je ujedno izabran i za najkorisnijeg igrača turnira, čime jedošao do svog sedmog MVP trofeja. Najbolji u redovima Ljubljančana bio jeŽelimir Zagorac s pet poena. Zanimljivo je primijetiti da je slovenska momčad,iako je pred početak turnira slovila za jednog od favorita, prošla skupinuzahvaljujući broju postignutih poena čime je u trokutu njih i bosanskohercegovačkogViteza deblji kraj izvukla momčad iz Ostrave.


Ljubljana je uz Novi Sad Al Wahdu jedina momčad kojaje izborila mjesto na završnom turniru u Pekingu zahvaljujući tome što jeslavila na prvom Mastersu sezone koji se odigrao u Saskatoonu.

Najbolji strijelac turnira bio je Željko Palavra izViteza koji je ukupno zabio 41 koš, dok je pobjednik natjecanja u zakucavanjimabio 175 centimetara visoki Gediminas Zitilinskas koji se na svom debiju okitioprestižnom titulom.

Hrvatsku je predstavljala ekipa Zagreba u sastavuNikola Baran, Igor Musulin, Darko Papak i Toni Vitali, no upisala je oba porazau skupini te je završila svoj nastup nakon prve faze. Interesantno je da su obasusreta izgubili identičnim rezultatom 16-21.

Četvrti Masters sezone održat će se 25. i 26.kolovoza u Lauseanni, a praški će šampioni na njemu imati priliku doći do svogtrećeg uzastopnog trijumfa.

KONAČNI REDOSLJED:

1. Novi Sad Al Wahda (UAE)
2. Ljubljana (SLO)
3. Zemun Master (SRB)
4. Vitez (BIH)
5. Saskatoon (CAN)
6. Krakow R8 Basket (POL)
7. Humpolec (CZE)
8. Belegrade (SRB)
9. Ostrava (CZE)
10. Zagreb (CRO)
11. Kolobrzeg (POL)
12. Athens (GRE)