Hrvatska
Najbolji kad je najpotrebnije: Šibenka prošetala kroz Sinj

Najbolji kad je najpotrebnije: Šibenka prošetala kroz Sinj

Autor: KK Alkar Photo: Milan Balaban

Sjajno šibensko otvaranje Lige za ostanak


KK ALKAR – GKK ŠIBENKA 58:80 (15-21, 17-28, 17-19, 9-12)

Otvaranje Lige za ostanak u Sinju, u potpunosti je pripalo desetkovanoj Šibenki (Pleadin, Rebić) koja je obilato naplatila dva poraza iz redovnog dijela prvenstva.

Ključ gostujuće pobjede bio je u zaustavljanju Patricka McGlynna. Šibenčani su agresivnom igrom od starta pritisnuli sinjskog Amerikanca (trojke 0:5)  i  time obezglavili napad Alkara. S druge strane odlično je utakmicu otvorio Jambrović koji je u kratko vrijeme zabio deset koševa i pomogao “crnima” da prvi period zaključe sa šest koševa viška (15:21).

Zadržavši iste obrambene principe gosti su u drugoj dionici nastavili “bildati” prednost. Svi Alkarovi problemi  kretali su od loše organiziranih napada koje su gosti koristili za seriju kontri i polukontri. Otvorene situaciji neumoljivo su kažnjavali kapetan Bašić s vanjskih te Paić s unutrašnjih pozicija. Rezultatski epilog bilo je 17 koševa prednosti za Šibeniku na poluvremenu (32:49).

Po povratku s velikog odmora nije se promjenio odnos snaga na terenu. Tako u 24. minuti bilježimo okruglih 20 razlike na gostujućoj strani.  Iako je Alkar uspio tricom Lukačića doći do minus 12 u 28. minuti prave prilike za domaće nije bilo. Gosti su očito dobro naučili lekciju iz prošlog sraza iz Sinja. Kod spomenutog rezultata Domagoj Bašić zabija dvicu i pokreće seriju koja je riješila pitanje pobjednika i prije zadnje dionice.

U konačnici završilo je velikih + 22 za Šibenku uz ponešto minuta za mlade igrače na obje strane.

Kod indisponiranih domaćina, koji su izgubili čak 21 loptu, jedini dvoznamenkasti bili su kapetan Vučić sa 14 i McGlynn sa 10 koševa, što je debelo ispod njegovog prosjeka.

Kod odličnih gostiju petoricu dvoznamenkastih predvodio je Paić sa 18 koševa, čemu je dodao i 8 skokova. Svidio se u premijeri i vižljasti Amerikanac Thomas koji je ubacio 14 koševa (5 asistencija) i pokazao da će biti od velike pomoći Milačićevoj družini.