Hrvatska
Najbolji kada je najpotrebnije

Najbolji kada je najpotrebnije

Autor: KK Cedevita

Rimac uštimao Cedevitu!

U šestom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Domu sportova svladala Limoges CSP 91:71. Ovo je za momčad Slavena Rimca vrlo važna pobjeda u borbi za prolazak u Top 16 fazu i Cedevita sada u spomenutom natjecanju ima omjer 3-3.

Zagrepčani su utakmicu otvorili s vodstvom 11:3 i gosti nijednom na utakmici nisu bili u prednosti. Domaćini su prvu četvrtinu završili s vodstvom 29:17, a na poluvremenu su imali prednost 51:40, iako su u drugoj dionici bili i na +14.

Sredinom treće četvrtine Limoges je priprijetio kad je London Perrantes zabio tricu za zaostatak gostiju 53:58. Međutim, Cedevita je na krilima Justina Cobbsa, Karla Žganeca, Ivana Ramljaka i Elgina Cooka četvrtinu završila serijom 9-2, a u posljednjih 10 minuta domaćini su prednost samo dodatni povećali.

U dresu pobjednika Cook je upisao 19 poena, pet skokova i četiri asistencije, Cobbs je ubilježio 17 poena i šest asistencija, Jacob Pullen 17 poena i četiri asistencije, Ramljak 11 poena i devet skokova, a Andrija Stipanović 10 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Na strani Limogesa 13 poena i tri skoka upisao je Axel Bouteille, a 11 poena i četiri skoka William Howard.

Cedevita – Limoges CSP kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Dobro da smo odigrali jednu ovakvu utakmicu nakon Zvezde. Napadački smo bili raspoloženi. U obrani je kašljucalo, no s obzirom na manjak treninga i putovanja moram biti zadovoljan. Nadskakali smo ih. Doduše, oni su imali više napadačkih skokova, no u drugom poluvremenu su imali samo pet u odnosu na 10 u prvom poluvremenu. Vidi se kvaliteta Pullena i danas je puno pokazao. Bio je šuterski raspoložen i bacio je par odličnih asistencija. Energetski on još nije gdje bi trebao biti, no puno nam pomaže u skoringu, pogotovo u nekim postavama kad su na terenu Ramljak i Žganec. Petorka koja je počela utakmicu je nametnula ritam, a Benite, koji je inače napadač, je stvarno napravio odličan posao na Hardyu."

Ivan Ramljak, krilo Cedevite: "Mislim da se nema baš puno toga za reći. Znamo kako smo startali u sezonu i da smo ostali bez trenera. Cilj je bio da se pripremimo, da pobijedimo Limoges i da izborimo sljedeći krug. Mislim da smo odigrali stvarno dobro. Odigrali smo timsku utakmicu, a kad smo upali u malu krizu tu je bio Pullen, koji je puno napravio. Sada se moramo okrenuti Igokei jer smo u ABA ligi krenuli jako loše i mislim da više nemamo pravo na nijedan kiks. Danas je cijela ekipa bila na visokom nivou. Pohvalio bih Cooka, koji je nakon nekoliko stvarno loših utakmica pokazao da zaslužuje biti tu i da je kvalitetan igrač."

Kyle Milling, trener Limogesa: "Mekano smo ušli u utakmicu i izgubili smo loptu već na početku. Poslije smo se vratili na trenutak i borili smo se u dvije četvrtine, no nismo mogli preokrenuti. Moramo promijeniti pristup. U prvoj utakmici protiv Cedevite igrali smo čvršće, a imali smo i potporu naših navijača. Danas je Cedevita pokazala da je gladnija pobjede."

Sekou Doumbouya, igrač Limogesa: "Mislim da naša obrana mora biti puno bolja. Loše smo otvorili utakmicu, a kasnije se nismo uspjeli vratiti."