Hrvatska
Najbolji kadeti i juniori Hrvatske okupljaju se u Zadru

Najbolji kadeti i juniori Hrvatske okupljaju se u Zadru

Autor: Basketball.hr

Međunarodni memorijalni turnnir Denis Špika.

Mjesec rujan tradicionalno je rezerviran za atrakciju pod koševima koju nam svake godine pružaju ponajbolji hrvatski kadetii juniori uz stalne goste iz Slovenije. Dokazana sjajna organizacija, tradicija koja nezaustavljivo traje već 20 godina, budućnost hrvatske košarke na jednom mjestu, sve su to preduvjeti  za jubilarno 20. izdanje Međunarodnog memorijalnog turnira za kadete i juniore Denis Špika koji će se održati od 15.-17. rujna u zadarskim dvoranama na Višnjiku te u dvorani Jazine. 

Kako je organizator KK Sonik Puntamika i najavio za jubilarno izdanje turnir će redom okupiti trenutno najjače i najkvalitetnije momčadi u Hrvatskoj i imena klubova koja jamče vrhunsku košarku. Tako će sudjelovati 16 sastava sa preko 200 sudionika iz Hrvatske i jedna momčad iz slovenskog Kranja.

U juniorskoj konkurenciji nastupit će Cibona, Cedevita, Split, GKK Šibenik, Dubrava, Zadar, Sonik Puntamika i Triglav Kranj.

U kategoriji kadeta sudjeluju Cibona, Cedevita,Split, Zadar, Pazin, Dražen Petrović Šibenik, ABC Zadar i domaćin Sonik Puntamika.

Program započinje u petak u 15.00 sati utakmicom kadeta Cibone i Sonik Puntamike u dvorani 3 na Višnjiku. Isti dan bit će odigrano još  5 utakmica uz svečano otvaranje turnira u 19 sati u Jazinama, a za subotu je predviđeno 10 susreta.

Završni susreti za plasmane biti će upriličeni u nedjelju u jutarnjim satima uz napomenu kako je finale za kadete u 10.15 sati, a za juniore u 12.00 sati.

Košarkaški turnir DENIS ŠPIKA 2017 raspored.doc