Hrvatska
Najbrojniji turnir u Zagrebu osvojila ekipa Pharma Classic ZG

Najbrojniji turnir u Zagrebu osvojila ekipa Pharma Classic ZG

Autor: Z.D. Photo: PR foto - licencirana fotografija

Najbrojniji turnir u Zagrebu osvojila ekipa Pharma Classic ZG

Završilo je peto izdanje jedinstvenog košarkaškog turnira Povratak košarci 3x3 powered by Cekin – Kvaliteta Vindija. Igralište OŠ Lovre pl. Matačića u petak i subotu bilo je središnje mjesto koje je okupilo rekordan broj sportaša i navijača svih uzrasta, ali i ljubitelja dobre zabave koja je potrajala do kasnih večernjih sati. Osim utakmica za najmlađe ekipe, kvartovskog i U16 turnira, atraktivnog natjecanja u tricama, šutu s centra i zakucavanju, veliki interes izazvao je seniorski turnir u kojem je pobjednička ekipa Pharma Classic ZG osvojila 12.000 kuna. 

Košarkaški klub Larus organizacijom turnira svake godine nastoji okupiti što veći broj djevojčica i dječaka svih uzrasta kako bi im od najranije mladosti pružili podršku i osigurali kvalitetno provođenje slobodnog vremena te promocijom košarke 3x3, jednog od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta, košarci vratiti popularnost kakvu zaslužuje.

„Posebno me veseli što su ove godine novi partneri prepoznali važnost ovakvog događaja te nam pomogli da organiziramo vrhunski turnir na zavidnoj razini. Sretna i zadovoljna lica svih generacija, najveća su motivacija i potvrda da radimo ispravne i potrebne stvari. Spoj mladosti i iskustva uvijek su dobra kombinacija te vjerujem kako ćemo i u budućnosti dati svoj doprinos u promociji sporta, zdravih navika i aktivnog provođenja vremena“ izjavio je Marinero Karamarko, potpredsjednik KK Larus i jedan od organizatora Turnira.

Uz pobjednike seniorske kategorije, ekipu Pharma Classic ZG, razloga za posebno slavlje imali su i pobjednici u kategoriji U13 KK Zapad, te pobjednička ekipa Tatice u kategoriji U16. Kvartovski turnir osvojio je A-team, dok su najatraktivniji i najprecizniji pojedinci bili Karlo Mandić (šut s centra), Demian Balaško (natjecanje u zakucavanju) i Luka Crkvenčić (natjecanje u tricama).

Osim bogatog sportskog programa, nije nedostajalo niti zabavnog i kreativnog sadržaja. Uz djeci omiljeni facepainting, organizator poznate manifestacije ZGodionica, Udruga Legende, pobrinuo se za likovne i znanstvene radionice, a posjetitelji su imali priliku isprobati gađanje meta laser tagom. Na Turniru je predstavljan i Erasmus+ projekt "Inclusion through Sport" s ciljem podizanja svijesti lokalnog stanovništva o važnosti sporta kao alata za socijalnu uključivost i društvenu transformaciju. 

Za ukusnu hranu pobrinula se varaždinska Grupa Vindija u suradnji s Catering Kvatrićem, dok su svi posjetitelji imati priliku uživati u glazbenim ritmovima Top radija i DJ Groove Playaza. U organizaciji i pripremi Turnira, Košarkaškom klubu Larus pridružila se vodeća agencija za integrirano tržišno komuniciranje u Hrvatskoj – Millenium promocija te jedinstveno hrvatsko visoko učilište koje izvodi najinovativnije studijske programe u ovom dijelu Europe – Edward Bernays University College.

Sve zanimljivosti, rezultate i fotografije s turnira Povratak košarci 3x3 powered by Cekin – Kvaliteta Vindija dostupne na službenim kanalima:

KK Larus FB

Povratak kosarci FB

Povratak kosarci IG