Hrvatska
Najmađi član "kineske" reprezentacije Hrvatske - Antonio Vranković

Najmađi član "kineske" reprezentacije Hrvatske - Antonio Vranković

Najmlađi član "kineske" reprezentacije Hrvatske, kako ju naziva i sam izbornik Aco Petrović, je 21-godišnji Antonio Vranković, sin proslavljenog hrvatskog košarkaša Stojka.

Najmlađi u reprezentaciji ima i jedan poseban zadatak, ali i čast, povesti pozdrav prije i nakon treninga. Na prvim treninzima Antonio se dobro snašao i između tih pozdrava te je za službene stranice HKS-a prokomentirao što za njega znači poziv izbornika Ace Petrovića. 

- Definitivno mi znači puno biti ovdje s ovim momcima, ali i pokazati što znam i mogu jer me jako puno ljudi u Hrvatskoj nije vidjelo kako igram. Ovo je prilika za pokazati talent, odnosno ono što posjedujem i što mogu – dokazati se. S druge strane, jako mi je drago jer mogu upoznati sve dečke, ovu kulturu, jer ovo mi je tek drugi put u reprezentaciji, osim onog U-16 u Litvi i Latviji. Tako da, ovo je stvarno velika prilika za dokazati se i pokazati i biti ovdje s ponosom i nositi ovaj dres, rekao Vranković.

Izbornik je naglasio kako će četvorica igrača iz ove reprezentacije dobiti priliku nastaviti s pripremama za europsku smotru. Svaki igrač iz Sv. Martina nada se upravo tome pa tako i član sveučilišta Duke Blue Devilsa.

- Mislim da je san, želja i plan svakog od nas ovdje da upadnemo na mjesto one četvorice koje je izbornik spomenuo, odnosno da nastavi s pripremama s jedanaest koji kreću 27.07. Smatram da se sve može zaslužiti radom i zato na ovim pripremama treba dati sve od sebe, raditi najbolje što se može i onda što bude, kaže Antonio koji je u nastavku objasnio kolika je razlika doći u Hrvatsku i biti s ovim momcima u odnosu na Ameriku.

- Puno je drukčije doći ovdje. Drukčiji je to mentalitet, odmah osjetite tu povezanost, iako se još praktički svi ni ne znamo, osjeća se ona sportska 'uigranost' i kemija već na samom početku i to me zaista raduje, zaključio je Vranković.