Europa i Svijet
Najveće pojačanje prošlosezonske Cedevite prešlo u Galatasaray

Najveće pojačanje prošlosezonske Cedevite prešlo u Galatasaray

Autor: Paulo Sarić

Hopson je razočarao sve u zagrebačkom klubu te je manje od mjesec dana nakon što je sezona počela dobio zeleno svjetlo za traženje novog poslodavca.

Jedno od najvećih razočaranja iz Cedevitine prošle sezone Scotty Hopson pronašao je novi klub. Podsjetimo, Hopson je trebao biti najveće pojačanje hrvatskog prvaka uoči prošle sezone, no vrlo je brzo postalo jasno da stvari s njim i Vitaminima i nisu baš kliknule. Na terenu je izgledao kao strano tijelo, a u pravilu je igrao samo i isključivo za sebe i svoju statistiku zanemarujući gotovo u potpunosti koncept momčadske igre. Bilježio je Amerikanac dobre, dapače izvrsne, brojke te je u A1 ligi bio na skoro 18 koševa, četiri skoka i tri asistencije u prosjeku, a ni one iz Jadranske lige od 10.2 poena i 2.8 skokova nisu za baciti. Iako su granične za ulogu najskupljeg igrača i nositelja momčadi. No, dojam na terenu je bio daleko gori od suhih brojki. Nakon nekoliko mjeseci Hopson je prebačen u B momčad Cedevite koja je nastupala u hrvatskoj ligi te je igrao s mladićima poput Darka Baje, Markusa Lončara i sličnih, da bi sredinom veljače bez puno buke napustio klub.

Nekoć smatran za jednog od najvećih talenata generacije košarkom se počeo baviti u rodnom Hopkinsvilleu, da bi sveučilišnu karijeru odradio u Tennesseeju. Nakon što nije odabran na NBA draftu zaputio se prema Europi te je prvu profesionalnu sezonu odradio na grčkom Rodosu. Na veliku scenu se probio nakon izvrsne godine u izraelskom Hapoel Eilatu koja mu je donijela angažman u turskom Efesu, no u Istanbulu se zadržao tek nekoliko mjeseci. Uslijedio je povratak u SAD i gotovo jednogodišnji pokušaj pronalaska angažmana u najjačoj ligi svijeta. Zaigrao je Hopson u dvije utakmice za Cleveland te se uspio upisati u strijelce. Makar s linije slobodnih bacanja. Kratko je vrijeme proveo u Baskoniji, a u Cedevitu je došao iz kineskog Guangzhoua u kojemu je postizao 22 poena, 5.6 skokova i tri asistencije po susretu.


Nakon opisane zagrebačke avanture vratio se u Obećanu zemlju, ovaj put u Irony Naharyju gdje je dijelio svlačionicu s još jednim bivšim igračem hrvatskog prvaka Derwinom Kitchenom. U Istanbulu bi se trebao zadržati jednu godinu.