Intervjui
Nakon 15 godina Perić napustio Dubravu: To je poseban kvart i poseban klub

Nakon 15 godina Perić napustio Dubravu: To je poseban kvart i poseban klub

Intervju s povodom.

Nakon više od 15 godina neprekidnog rada Furnir je napustio dojučerašnji kapetan Petar Perić (24) koji će karijeru nastaviti u Njemačkoj. To će biti prvi njegov odlazak iz Dubrave gdje je prošao sve mlađe dobne kategorije, a imao je značajan doprinos kroz seniorske sezone, a između ostalog i posljednje četiri kada je klub iz Druge lige stigao u HT Premijer ligu.

”U Dubravi sam krenuo s osam godina i to je ujedno bio moj prvi susret s košarkom. Bilo je to u generaciji ’97 kod trenera Damira Benete, a tu je bio i Josip Bulajić koji nam je pokazao prve košarkaše korake. Nakon toga sam došao kod Kristijana Beloševića “Hansa” koji nam je pokazao sto znači pravi krvavi rad i njemu dugujem ogromne zahvale jer nas je kroz disciplinu i ogroman rad odveo do 3.mjesta na U12 PH, gdje smo bili kako su pričali među najlošijim generacijama u Dubravi (jednom prilikom nam je kazao…”da nam njega nije bilo krali bi bicikle po Dubravi) - kazao je Perić o svojim počecima u Dubravi.

PERIĆ S 12 GODINA I BRONČANOM MEDALJOM NA PH


”Kasnije me nažalost samo jednu sezonu trenirao Mladen Cetinja, a s 15 godina sam otišao na posudbu u tadašnji “Auctor” kod trenera Maria Maloče koji mi je dao ogromnu priliku koju sam solidno iskoristio te na pola sezone vraćam se u Dubravu u tadašnjoj A2 ligi, gdje smo se borili s Goricom za ulazak u A1 ligu.”
https://kkdubrava.hr/wp-content/uploads/2021/07/Pero-2-300x197.jpg 300w, https://kkdubrava.hr/wp-

Trenirali su ga brojni treneri, a iskustvo Srećka Medvedeca je bilo dragocjeno

”Tada sam vidio što je ozbiljna košarka kod trenera Srećka Medvedeca, a uz njega tu su još bili Vinko Bošnjak i Antonio Beneta. To je bilo jedno veliko iskustvo za mene jer sam dijelio svlačionicu s velikim bivšim igračima kao sto su Ivan Grgat i sadašnji trener Bosca Ivan Tomas. Nažalost nismo uspjeli izboriti A1 ligu i taj viši rang i to mi je izuzetno žao jer je bila odlična ekipa na terenu i izvan terena.”

”Kasnije me trenirao i Tonči Mašina koji je na svoj način pomagao i izvlačio iz nas najbolje. U juniorima me kao trener vodio Darko Krunić koji je bio i seniorski trener. Tu sam ušao u taj seniorski rang i nekako smo se vrtili po A2 ligi gdje smo jedne godine bili drugi s Ivanom Lozanicem i nažalost nismo izdržali do kraja i ušli u A1 ligu jer smo na domaćem terenu izgubili od Hermesa Analitice. Kasnije dolaze Branimir Pavić i Ivan Kapov gdje održavamo status A2 ligaša. Stigle su i posljednje četiri sezone kada se na klupu vratio Darko Krunić gdje smo iz Druge lige, preko Prve lige došli do Premijer lige. Tu se isto tako moram zahvaliti i cijeloj ekipi koja je bila neponovljiva te meni dala kapetansku traku iako su tu bili Stipe Čubrić i Ante Smolić kao stariji i iskusniji igrači. To je bilo fenomenalno i možda i neponovljivo iskustvo.”

Posljednje dvije sezone u Premijer ligi uz Darka Krunića trenirali su ga još Vladimir Krstić i Mihai Dumitrescu koji su mu kako voli reći pokazali još jednu dimenziju košarke ”Nažalost neke stvari se možda nisu poklopile kako smo se nadali jer smo imali odličnu ekipu (Brzoja, Buovac…) da napravimo malo bolji rezultat.”

Početkom veljače ove godine u misiju ostanka u društvu najboljih kao trener stigao je Jeronimo Šarin.

”On nam je pomogao da ostanemo u najvišem rangu i njemu na tome isto tako veliko hvala”.

Na kraju razgovora Perić se još jedanput zahvalio svima i dodao:

 ”Drago mi je da se Dubrava dok sam bio dio nje ponovno vratila u najviši rang naše košarke te uspjela tamo i zadržati. Naravno da je fenomenalan osjećaj bio i doživjeti sve to kao kapetan u svome kvartu pred svojom publikom koja je uvijek bila uz ovaj klub već i uz nas dečke iz kvarta kao jedna ogromna podrška. Želim se i zahvaliti i svim trenerima, domarima, spremačicama i onima koji su bili dio svih ovih mojih 15-ak godina u Dubravi. Dubrava je stvarno jedan poseban kvart i klub koji nadam se nikada neće prestati živjeti i svi koji su igrali u Dubravi bilo mjesec dana ili nekoliko godina sigurno imaju raznih “drugačijih” priča i vuku razno razne uspomene kojih se rado prisjećaju i prepričavaju s osmijehom na licu.” -- zaključio je Perić kojem želimo uspješan nastavak sportskog i životnog puta.