Hrvatska
Nakon 30 minuta egala Škrljevo 'razbilo' Cedevitu

Nakon 30 minuta egala Škrljevo 'razbilo' Cedevitu

Autor: Duje Jurić

Uljarević, Ušić i Barnjak predvodili Škrljevo do velike pobjede.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva došli su do sedme prvenstvene pobjede pobjedivši u 16. kolu HT Premjer lige Cedevitu 79:61 sa čak 18 koševa razlike. Pobjeda je izborena tek u posljednjih deset minuta, kojih su Zeleni dobili 28:10, nakon što je na isteku tridesete minute bilo 51:51.

Domaćin već u prvoj minuti ima plus četiri 4:0 nakon što su poentirali Ušić i Kučan. Nakon toga igralo se četiri minute bez koša, a prve  koševe za goste postiže u 5' Darko Bajo. Prvih deset minuta u znaku je Adria Oil Škrljeva, koje nakon prve četvrtine ima prednost od plus sedam 20:13.

Početkom druge četvrtine domaćin ima najveću prednost od plus osam 23:15, a onda kreće period bolje igre Cedevite. Na krilima Baje koji je u prvih dvadeset minuta postigao 11 koševa Cedevita dolazi do prednosti na kraju prvih dvadeset minuta od 35:31.

Furiozan početak nastavka od strane domaćina. Siniša Štemberger dvijema tricama, Ušić košem okreću rezultat na stranu domaćina i plus četiri 39:35, pa trener gostiju Dražen Orešković mora tražiti minutu odmora. Slijedi još jedna trica domaćina za plus sedam 42:35 u 24'. Ipak na mini odmor se otišlo rezultatom 51:51.

Pravu renesansu odigrali su domaćini u posljednjih deset minuta. Na krilima Karla Uljarevića, kapetana Josipa Barnjaka i Davida Ušića ostvarena je velika pobjeda. Šutereski savršen bio je Karlo Uljarević koji je ubacio 19 poena uz tricu 5 od 5 i slobodna bacanja 4 od 4, David Ušić je dodao 15 poena uz 7 skokova, a Josip Barnjak 13 poena. Kod gostiju Darko Bajo postigao je 15.

Treba pohvaliti i publiku, koja je u velikom broju pohodila Mavrince i zdušno  bodrila Adria Oil Škrljevo.

Rezultati by SofaScore