Regija
Nakon 7666 dana Dubrava se vraćaju na euro scenu, u srijedu svi na košarku

Nakon 7666 dana Dubrava se vraćaju na euro scenu, u srijedu svi na košarku

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Dolaze Repeša, Rikić i Čolak

Nakon odličnog ulaska u sezonu HT Premijer lige i upisane dvije pobjede u prva dva susreta pred košarkašima Furnira je prvi nastup u Alpe Adria Cupu. U srijedu od 19.30 u Dubravu dolazi češka momčad BK Pardubice koju s klupe vodi Dino Repeša, sin poznatog trenera Jasmina Repeše, a u sastavu igraju i dva igrača dobro poznata ljubiteljima košarke. 

Robert Rikić, stasiti centar koji je u sezoni 2010/11 nosio dres tadašnje Dubrave i Mateo Čolak koji je posljednjih sezona nosio dres HKK Široki. 

Ovaj nastup u europskom natjecanju biti će prvi za Dubravaše još od 2.listopada 2001.godine kada su igrali uzvratnu utakmicu kvalifikacija za skupine Kupa Radivoja Koraća protiv mađarskog Atomeromu Paksa. 

 

Nakon 7666 dana ljubitelji košarke u Dubravi vraćaju se na euro scenu koju dobro pamte iz najsjajnijih klupskih vremena (1996-2000) kada je tadašnji Benston tri sezone zaredom igrao u polufinalu prvenstva Hrvatske, a  u Europi odigrao 32 utakmice te upisao 19 pobjeda. 

Mnogim navijačima žuto-crne boje još je u sjećaju siječanj 1997.godine kada je Benston u KC Dražen Petrović pred 4500 gledatelja igrao uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa Radivoja Koraća protiv kasnijeg pobjednika Tofasa iz Burse. Danas su neka druga vremena, neki novi klinci koji na početku sezone pokazuju da se klub s pravom odlučio dati priliku mladim igračima koji su dugoročni projekt.

Trener Furnira Jeronimo Šarin uoči ovog susreta ističe ‘’Kao najmlađa momčad u HT Premijer ligi imamo se priliku dokazati i izvan granica Hrvatske i time se okušati u europskoj košarci. To će nam biti veliko iskustvo da igramo s klubovima većeg proračuna u ritmu srijeda – subota. Želja nam je da u svakoj utakmici budemo tvrdi orah i da igrači podižu svoje vrijednosti kroz ovo natjecanje’’

 

Dubravaši imaju zacrtani cilj, a to je razvoj mladih igrača i ostanak u HT Premijer ligi. Ovo je prva od četiri godine projekta koji je zacrtala nova uprava kluba

 

S ozbiljnim pojačanjem u vidu Taveiona Hollingswortha momčad je dobila novi zalet te prijeko potrebno iksustvo. ‘’ Imali smo super kemiju u timu i prije dolaska Tai-a, a njegovim dolaskom i povratkom Mihaela Kosa nakon ozljede biti ćemo još homogeniji.’’dodao je Šarin koji je tijekom ljeta imao mogućnost odlaska u inozemstvo, ali ga je zaintrigirao navedeni četverogodišnji program ‘’Imao sam dobre ponude iz inozemstva ovo ljeto, ali sustav i smjer kojim klub želi ići i koji mi je prezentiran od strane investitora u klub, uistinu me  zaintrigirao i odlučio sam ostati i mislim da sam donio najbolju moguću odluku. Želja nam je igrati atraktivnu i brzu košarku, koja će sve ljude u klubu i naše navijače te ljude koji nas gledaju u Zagrebu i u ostalim gradovima, učiniti sretnim, nasmijanim i zadovoljnima. Zahvala navijačima koji su protiv Zaboka ispunili dvoranu i pozivam ih da dođu i u srijedu kada se vraćamo na euro scenu’’..zaključio je Šarin.

 Veliki dio posla u Dubravi je napravljen u posljednjih mjesec i pol dana, a broj djece u školi košarke porastao je višestruko što je samo još jedan dokaz koliko se košarka voli i cijeni u Dubravi. Direktor Boris Gnjidić ističe veliko zadovoljstvo plasmanom kluba u Alpe Adria Cup

”Želja nam je predstaviti našu mladu momčad u međunarodnom natjecanju nakon više od dva desetljeća. Svojim plasmanom u prošloj sezoni zaslužili smo pozivnicu od HKS-a. U našoj četverogodišnjoj viziji razvoja kluba iskorak u Europu je bitan element stvaranja stabilnog HT Premijer ligaša. Nadam se kvalitetnim utakmicama i dobrom rezultatu te je ovo prije svega odlična prilika za našu momčad, kojoj će ovo biti veliko iskustvo za ono što ih očekuje u nastavku sezone.”