Hrvatska
Nakon četvrte u nizu doigravanje je blizu, Dubrava razbila Zabok

Nakon četvrte u nizu doigravanje je blizu, Dubrava razbila Zabok

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Leži im Zabok

U posljednjoj utakmici 28.kola Favbet Premijer lige Dubrava je na domaćem parketu nadigrala Zabok 80:56 i četvrtom uzastopnom pobjedom najavila borbu za doigravanje. Dubravaši su i u trećem međusobnom susretu ove sezone slavili protiv Zaboka koji je zaigrao bez ozlijeđenog Nickolasa Neala, a tijekom utakmice ostao i bez Antonia Sikirića zbog ozljede zgloba. Najbolji igrač lige Dino Cinac (šut 2/13) je bio indisponiran s prvim košem iz igre u završnice treće četvrtine.  Dubrava je odlično otvorila susret i uz 11 poena Tonija Ročka u završnici prve četvrtine imala +13 (25:12).

''Mislim da cijela utakmica stane u prvu četvrtinu. Velika naša neodgovornost kako u napadu tako i u obrani. U obrani smo šetali, a u napadu privatizirali utakmicu i bili smo bez glave i repa. Poslije se sve okrenulo naopako i nismo mogli pogoditi niti jedan otvoreni šut. S druge strane ozlijedio nam se i Sikirić tako da možemo čestitati Dubravi na zasluženoj pobjedi. Njihovi igrači su odigrali jako dobru utakmicu u koju su ušli s velikom energijom i doslovno su nas ugasili tu prvu četvrtinu''…kazao je trener Zaboka Ivan Tomas.

Nakon što se razigrao Karlo Vragović i Mateo Vidović sastav Marijana Bagarića je imao i 19 razlike (41:22), a na poluvremenu je bilo 44:28. Zabok je prvo poluvrijeme šutirao trice 1/17, a Ročak je promašio tek jednu loptu iz igre i imao 15 poena uz 9 skokova.

Dubrava je u nastavku kontrolirala rezultat, a tračak nade gostiju se vratio nakon trice Lukše Buljevića a šest minuta prije kraja kada je bilo 64:53. Tada je uslijedila serija domaćina 14:1 koju je tricom zaključio Andrej Matić.

''Zabok nas je mučio čestim promjenama obrana i mislim da je na kraju razlika malo prevelika. Dobro smo igrali od samog početka s jednom dobrom energijom i obranom gdje smo primili samo 28 poena. Drugo poluvrijeme smo malo stali što nije naš stil, a na kraju je najvažnije da smo nastavili ovaj lijepi niz. Nemamo puno vremena za slavlje jer nas već u subotu čeka gostovanje u Šibeniku''…kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić

Ročak je s 24 poena, 12 skokova i 6 osvojenih lopti bio prvo ime susreta. Johnathan Hudson je dodao 17 uz 6 asista, a Vidović 13. Kod Zaboka Cinac je ubacio 11, a Sikirić i Jan Kosi po 10.

 

Standings provided by Sofascore