Hrvatska
Nakon dva mjeseca Šibenka slavila na Baldekinu

Nakon dva mjeseca Šibenka slavila na Baldekinu

Ovacije za Tea Petanija.

Na Baldekinu se nakon skoro dva mjeseca ponovno orila pobjednička pjesma. Šibenka je u posljednjoj utakmici u 2019. godini u svojoj dvorani nadigrala Sonik Puntamiku sa 87:80 i na blagdane otišla u dobrom raspoloženju, s pozitivnim, 7-6 omjerom. Tako će biti sve do 7. siječnja kada momčad Edija Dželalije gostuje kod Gorice, piše Šibenski portal

Nakon prvih deset minuta dvboja na Baldekinu domaćin je vodio 21:16, a onda se u drugoj četvrtini dosta mučio, pogotovo u napadu. Bilo je tu dosta statičnosti i ishitrenih šuteva preko ruke, pa su Zadrani, dvije i pol minute prije odlaska na odmor preokrenuli (32:34). Ipak, u završnici poluvremena dalekometnim šutevima Vuke i Šarića, koji je uz to realizirao i jednu kontru, vraćaju vodstvo i u drugi dio narančasti ulaze sa 40:34 vodstvom.

Na početku drugog poluvremena zeleni su se ponovno primakli (32:21), ali narančasti su ponovno stisli i poveli s do tada najvećih +9 (50:41), da bi tricom Nakića, 45 sekundi prije kraja treće četvrtine, prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost (59:48). Toni je vukao svoju momčad i u četvrtoj četvrtini, pa je semafor četiri minute prije kraja pokazivao 76:64. A kada je Nakić dvije i pol minute prije kraja stavio tricu za 83:68, bilo je izvjesno da bodovi ostaju na Baldekinu.

Nakić je na kraju susret završio sa 24 poena, Vladović je dodao 16, Vuko 15, Šarić 12, a Vraneš 11 poena. Kod Puntamike, čijeg je Tea Petanija šibenska publika dočekala velikim pljeskom, honorirajući mu tako sve što je napravio u narančastom dresu, bio je Banić sa 15 postignutih koševa.