Hrvatska
Nakon dva poraza Dubrava povezala dvije pobjede, Bosco i dalje na dnu

Nakon dva poraza Dubrava povezala dvije pobjede, Bosco i dalje na dnu

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

ZG sudar u Trnskom

U 4.kolu Favbet Premijer lige Dubrava je upisala drugu pobjedu. Na gostovanju kod Bosca sastav Jeronima Šarina je slavio pobjedu 109:90. Bosco je samo na startu poveo 5:3, a Toni Ročak i Kenan Karahodžić su brzo uzvratili pa je Dubrava preuzela rezultatsku kontrolu koju je imala cijeli susret. Napadački najbolja utakmica sastava Ante Samca koji se nije predavao pa je sredinom druge četvrtine bio na minus 8 (31:39) koliko je bilo i početkom treće četvrtine kada je Borna Katanović položio za 45:53. Dubrava je u završnici u dva navrata imala najvećih +24.

”Očekivana druga pobjeda s obzirom na probleme koje Bosco ima. Mogu biti zadovoljan napadačkim učinkom jer smo unatoč slabijem šutu ubacili 109 poena. Ono što nije dobro je svakako obrana jer smo i četvrtu utakmicu primili 90 ili više poena. Bez obzira na neiskustvo naše momčadi moramo na tome poraditi intenzivno. Okrećemo se Alpe Adria Cupu i gostovanju u Rumunjskoj”..kaže trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Prvo bih čestitao Dubravi na zasluženoj pobjedi. Mi možemo biti zadovoljni pogotovo drugim poluvremenom gdje smo pokazali da možemo igrati s klubovima koji su blizu našeg ranga. Ono što nije bilo dobro je 15 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu što nas je koštalo boljeg rezultata. Na kraju bih rekao da nam je ova utakmica gdje smo bili rezultatski puno bliže jedan podstrek za dalje”...kaže trener Bosca Ante Samac.

Ročak je predvodio Dubravu s 22 poena i 10 skokova. Wayne Arnold je dodao 16, a Mihael Kos 15 poena. Kod Bosca Nikola Ivanković je ubacio 17 poena, a Toni Jelenković i Borna Katanović po 15.

Standings provided by Sofascore