Hrvatska
Nakon dva povezana poraza Cedevita se želi iskupiti protiv Šibenika

Nakon dva povezana poraza Cedevita se želi iskupiti protiv Šibenika

Autor: KK Cedevita

Ozljedama unatoč...

U 18. kolu HT Premijer lige Cedevita će u petak 19 sati u Domu sportova ugostiti Šibenik. Šibenčani trenutno imaju omjer 7-10, a Cedevita je na 10-7. Međutim, momčad Dražena Oreškovića, koju su u posljednje vrijeme pokosile ozljede, izgubila je dvije utakmice zaredom.

"Igramo s ekipom koja nas je u prvom dijelu pobijedila na domaćem terenu. To je ekipa koja je prožeta mladošću i iskustvom. Prije svega, imaju reprezentativca Nakića. Odlaskom Junakovića tu su poziciju nadopunili s iskusnim igračem Koraćem, koji čak ima i nastupe u ABA lige. Naravno, tu imamo i dva iskusna igrača Milekovića i Bašića, koji igraju već pregršt godina u HT Premijer ligi, talentiranog Pajića i Gulina… Kad se uzme sklop to je stvarno jedna ozbiljna ekipa, koja ima glavu i rep i koja je odlično vođena od trenera. Definitivno će biti jedna teška utakmica, gdje ćemo mi morati nametnuti svoj ritam. Moramo zaustaviti njihov napadački skok i pokušati zaustaviti igrača koji je bio i kod nas, a to je Slavica, koji će vjerojatno imati i dodatni motiv da se dokaže. Ja se nadam da s kvalitetnom obranom i smanjenim brojem grešaka u napadu možemo napraviti dosta", izjavio je trener Cedevite Orešković.

Cedevita muku muči s ozljedama. Tko će se vratiti od ozlijeđenih igrača?

"Iz dana u dan gledamo kako ćemo izgledati. Stvarno ne mogu reći. Onaj dio koji je siguran je da će baza igrača koja je igrala zadnju utakmicu biti ponovno na terenu. Pokušat ćemo osposobiti Roka Radovića i Vita Čubrilu da budu barem u rotaciji. Za Vladovića još ništa ne mogu reći, ali ono što imamo ćemo probati iskoristiti maksimalno. Nećemo nešto plakati. Koga nema, moramo bez njega i to je to", dodao je strateg Vitamina.

Andrija Ćorić nada se povratku na pobjedničke staze: "Dolazi jedan nezgodan protivnik koji nas je pobijedio u Šibeniku. Mislim da su sada u dobrom ritmu, pogotovo nakon pobjede protiv Hermesa. To je mlada ekipa koja dobro trči i dobro šutira. Mislim da ih moramo svesti u naš ritam i nakon dva poraza vratiti se na neki pravi put kojim smo krenuli početkom sezone. Nadam se pobjedi."