Europa i Svijet
Hrvatska
Nakon dvije pobjede nad Češkom pala je i Njemačka

Nakon dvije pobjede nad Češkom pala je i Njemačka

U 20 reprezentacija.

Muška U20 reprezentacija se, kao i sve druge mlađe reprezentacije, ove godine priprema za FIBA European Challenger koji se igra umjesto Europskog prvenstva. Challenger je na rasporedu od 20. do 25. srpnja u grčkom Herakliosu, a Hrvatska se nalazi u skupini s Grčkom, Slovenijom, Izraelom, Ukrajinom i Belgijom.

Nakon dvije pobjede u prijateljskim utakmicama s Češkom u Sv. Martinu na Muri, reprezentacija se preselila u Veliku Goricu gdje je večeras odigrala prvu od dvije planirane utakmice s Njemačkom. Slavilo se i ovog puta, semafor je ispisao 88:76, iako trener reprezentacije Dino Repeša ističe kako rezultat u prijateljskim utakmicama nije primarni cilj.

U prvoj se četvrtrini Njemačka bolje snašla, nakon zakucavanja Time Lanmullera bilo je i 9 poena razlike za goste (13:22), u drugu se dionicu ušlo pri 16:24, a u drugo poluvrijeme s dvoznamenkastim vodstvom njemačke reprezentacije (34:45).

U drugom poluvremenu naša reprezentacija u potpunosti je svladala njemačku obranu o čemu svjedoči i 30 ubačenih poena u trećoj četvrtini, da bi u konačnici naši reprezentativci bili ti koji su utakmicu priveli kraju s dvoznamenkastim plusom.

Lovro Gnjidić (10 asistencija, 4 osvojene lopte) i Matej Bošnjak (6 skokova) u rezultat su utkali po 19 poena, dok je Vito Porobić ubacio 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA