Europa i Svijet
Hrvatska
Nakon Jazza, Slavica na radaru Hawksa

Nakon Jazza, Slavica na radaru Hawksa

Autor: Paulo Sarić

Druga je to NBA momčad koja je odradila trening s atletičnim Šibenčaninom.

Nakon treninga u kampu NBA momčadi iz Salt Lake Cityja, bivši igrač Cibone četvrtak je proveo u redovima Atlanta Hawksa. To je već druga momčad za koju imamo potvrdu da je zainteresirana za šibenskog krilnog igrača u dovoljnoj mjeri da ga isproba na treningu.

Za razliku od Utah Jazza koja ima četiri izbora na ovogodišnjem draftu te se očekuje da bi Slavicu mogli ciljati sa 55. pickom, momčad iz grada Coca-Cole ih ima tri te je bivši Vuk jedan od igrača koje promišljaju uzeti posljednjim, 60. pickom na draftu.



Slavica se već duže vremena nalazi u SAD-u gdje naporno trenira pokazujući se skautima i spremajući za narednu sezonu. Bila ona s ove ili one strane Atlantika. Podsjetimo, Slavica je napustio Cibonu nezadovoljan minutažom, a u hrvatskom je prvenstvu ove sezone bilježio 12.6 koševa uz 5.4 skoka za 21 minutu provedenu u igri. U europskim je natjecanjima također imao dvoznamenkasti prosjek, dok je nešto lošije brojke bilježio u ABA ligi u kojoj je zabijao 6.7 koševa pritom hvatavši 3.7 skokova za 16 minuta na parketu.

Ukoliko bude odabran, Slavica može postati osmi ili deveti Hrvat koji bi u posljednje tri sezone nastupio u najjačoj ligi svijeta.