Hrvatska
Nakon Jusupa i Ramljaka Zadar dogovorio nastavak suradnje i sa Žganecom

Nakon Jusupa i Ramljaka Zadar dogovorio nastavak suradnje i sa Žganecom

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev/KK Zadar

Dvogodišnji ugovor

Jedan od ključnih igrača koji su povukli Zadar do naslova prvaka Hrvatske, Karlo Žganec, produžio je vjernost klubu iz Donatova grada na još dvije sezone! Igrač koji za 13 dana slavi 28. rođendan u svoju košarkašku avanturu krenuo je preko rodnog Zagreba 2012. godine nastupajući za klub s istim imenom. Nakon toga pet je sezona proveo u Cedeviti, kratko bio na posudbi u Zaboku, pa igrao za rumunjski Cluj, a prije dolaska u Zadar nosio je dres Splita.

Prošle sezone je u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, u kojoj je bio jedna od ključnih karika za plasman u doigravanje, imao prosjek od 8.8 poena, 5.4 skoka te 2.5 asistencije po utakmici.

U domaćem prvenstvu odigrao je sjajno u drugoj utakmici finala protiv Splita te uvelike pomogao Zadru da osvoji naslov prvaka države. U doigravanju je prosječno zabijao gotovo 10 poena po utakmici, uz 5 skokova te 2 asistencije.

Nakon dolaska Patrika Jambrovića i ostanka kapetana Marka Ramljaka, Karlo Žganec je treći igrač koji je ovog ljeta potpisao ugovor s KK Zadar. Podsjetimo, novi dvogodišnji ugovor s klubom potpisao je i Danijel Jusup