Hrvatska
Nakon Kupa vraćamo se HT Premijer ligi: Najava 11. kola

Nakon Kupa vraćamo se HT Premijer ligi: Najava 11. kola

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Već u petak na rasporedu su dvije utakmice

Nakon što su utakmice osmine finala otkrile sedam sudionika Final Eighta Kupa Krešimir Ćosić (Kvarner 2010, Bosco, Dinamo, Šibenka, Cibona, Cedevita Junior, Furnir) fokus hrvatske košarkaške javnosti ponovno se vraća na HT Premijer ligu.

Pred nama je 11. kolo, koje zatvara prvi krug natjecanja, a već u petak igraju se dvije utakmice.

KK ALKAR –KK CEDEVITA JUNIOR, 9. PROSINCA 2022.,
ŠD IVICA GLAVAN – IĆO, 20:00 SATI

Alkar je nakon odličnog ulaska u sezonu ušao u seriju poraza, ali igra koju Sinjani prikazuje ima glavu i rep, u što su se uvjerili i Zadrani koji su ih u prošlom kolu slomili tek u posljednjoj četvrtini. Cedevita Junior je novi izazov za momčad Luke Bujasa. Pogled na rostere i ljestvicu jasno sugerira kako su Vitamini favoriti, no valja to potvrditi i na vrućem sinjskom parketu.

KK CIBONA – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, 9. PROSINCA 2022.,
KOŠARKAŠKI CENTAR DRAŽEN PETROVIĆ, 20:00 SATI

Cibona i Škrljevo u susret ulaze s potpuno različitim atmosferama u svlačionicama. Zagrepčani su na samom vrhu poretka, a slavili su i u derbiju osmine finala Kupe Krešimir Ćosić protiv Splita. Škrljevo igra na refule, pet poraza, tri pobjede pa opet tri poraza, računajući i onaj u Kupu od Šibenke. Momčad Josipa Sesara želi prvi krug natjecanja završiti sa samo jednim porazom, pred gostima je težak zadatak spriječiti ih u tome.

KK ZABOK – KK DINAMO-ZAGREB. 10. PROSINCA 2022.,
GRADSKA SPORTSKA DVORANA, 19:00 SATI

Zaboku, koji je do sada ostvario samo jednu pobjedu, svaka sljedeća utakmica je kvalifikacijska. Momčad Domagoja Kujundžića u nekim susretima nije imala sreće i vjeruje kako će im se dobar rad vratiti. Dinamo, s tri pobjede više od svojih suparnika, susret dočekuje mirnije, bez imperativa pobjede. Upravo taj podatak Zagrepčanima je jedan od glavnih prednosti u ovoj utakmici, posebice ako ona uđe u neizvjesnu završnicu.

KK GORICA – KK FURNIR, 11. PROSINCA 2022.,
GRADSKA SPORTSKA DVORANA VELIKA GORICA, 18:00 SATI

Gorica se uvjerljivom pobjedom protiv Dinama pomaknula s dna ljestvice, no tu pobjedu treba potvrditi i na domaćem terenu protiv sve stabilnijeg i uigranijeg Furnira. Dubravaši su se plasirali na završnicu Kupa Krešimir Ćosić, igrali su egal utakmicu s Cibonom, a na ljestvici su s četiri pobjede na korak od zone Lige za prvaka.



GKK ŠIBENKA – KK ZADAR, 11. PROSINCA 2022.,
SPORTSKA DVORANA BALDEKIN, 18:00 SATI

Dalmatinski derbi najugodnijeg iznenađenja HT Premijer lige Šibenke i momčadi koja igra najbržu i najenergičniju košarku ove sezone Zadra s pravom nosi i epitete derbija kola. Šibenčani su na fantastičnih sedam pobjeda, Zadrani kao i Cibona imaju ih devet pa osim susjedskog rivaliteta ovaj susret nakon dugo vremena donosi i poseban rezultatski naboj. Puna dvorana bit će najbolja nagrada za obje momčadi.


KK SPLIT – KK BOSCO (ZAMJENA DOMAĆINSTVA), 13. PROSINCA 2022.,
KOŠARKAŠKA DVORANA SPLIT, 19:00 SATI

Split je ove sezone zacrtao borbu za oba trofeja. Ždrijeb im je u ranoj fazi natjecanja Kupa Krešimir Ćosić donio sudar s Cibonom koji je u dramatičnoj i neizvjesnoj završnici otišao na stranu Zagrepčana. Žutima je ostao još jedan cilj i veliki motiv – osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Za sada su na korak iza Zadra i Cibone, no daleko je još rasplet prvenstva. Protiv Bosca momčad Srđana Subotića je favorit, no i Ivan Tomas ima razloga za optimizam. U posljednje dvije službene utakmice Bosco je slavio. Prvo u prvenstvu kod Škrljeva, a potom i u Kupu Krešimir Ćosić kod Vrijednosnica Osijek. Na Gripama će sigurno pokušati kreirati senzaciju.