Hrvatska
Nakon nove drame Ribola izborila finale Prve lige s Dubrovnikom

Nakon nove drame Ribola izborila finale Prve lige s Dubrovnikom

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Bolji iz dvije utakmice postaje član HT Premijer lige, poraženi ide u repasaž sa Zabokom

U novoj triler-završnici, nakon one nedjeljne s produžetkom protiv Osječana, igrači 'Ribole Kaštela' uspjeli su ponovno slaviti, ovaj put u Omišu čime su osigurali nastup u završnom doigravanju za titulu prvaka Prve lige te dobili priliku na dva načina izboriti plasman u HT Premijer ligu, pobjedom u finalnoj seriji protiv 'Dubrovnika' ili, ukoliko im to ne uspije, u dva dvoboja protiv 'Zaboka'.

Iz kaštelanskog kuta gledišta, večerašnja utakmica izgledala je poput 'čupanja trulog zuba'. Nakon 45 minuta 'epske bitke' protiv osječkih 'Brokera', momčad Damira Rančića izgledala je poput iscijeđene krpe, mentalno i fizički potpuno prazna i nemoćna, a još je zbog ozljede ostala i bez pomoći jednog od najvažnijih igrača, Ante Perkušića. A za ekipu u takvom stanju najteži mogući prvoligaški protivnik je 'Omiš', koji je također bio oslabljen, ali i dalje u sastavu kojem su upravo snaga i čvrstina najveća prednost u odnosu na konkurenciju.

Da puno ne duljimo, 'Ribolina' potraga za posljednjom pobjedom u utrci za doigravanjem trajala je sve do zadnjih trenutaka utakmice, jer samo 50 sekundi prije kraja domaći 'Gusari' imali su +4 (58-54). Srećom po 'Ribolu', sijevnula je trica iz kornera Roka Galića koji je time pokrenuo završnih 7-0 za konačnih 58-61. Omišani su kod tog rezultata, a nakon time-outa, imali i par sekundi vremena za eventualno izjednačenje pogođenom tricom, ali je prilikom postavljanja bloka napravljen evidentan prekršaj u napadu i kaštelansko slavlje moglo je započeti, uz osiguran još najmanje jedan košarkaški spektakl na 'Sokolani'.

Ivan Bošnjak i Karlo Fulgosi predvodili su strijelce 'Omiša' sa po 13 postignutih poena, dok je kod 'Ribole' najefikasniji bio Josip Vidović sa 16 koševa, a po 10 su ih dodali Roko Galić i Mateo Kedžo. Centar domaćih Luka Petrašić bio je jedini igrač sa 'dvostruko-dvostrukim' učinkom (10p-10s).


OMIŠ ČAGALJ TOURS – RIBOLA KAŠTELA 58:61 (20:13, 12:16, 11:9, 15:23)