Hrvatska
Nakon osvajača ABA lige, Zadrani doveli novo pojačanje. Ovaj je put riječ o povratniku iz Makedonije

Nakon osvajača ABA lige, Zadrani doveli novo pojačanje. Ovaj je put riječ o povratniku iz Makedonije

Autor: Paulo Sarić

Dok drugi pregovaraju, Puntamičani potpisuju.

Nakon što su početkom ljeta potpisali kapetana KK Zadar Šimu Špralju koji je s dalmatinskim abaligašem sada već davne 2003. godine osvojio prvi međunarodni trofej hrvatske košarke od osamostaljenja, KK Sonik Puntamika danas je dogovorio suradnju s novim igračem. Riječ je o 26-godišnjem razigravaču Jurju Segariću koji se nakon sedam godina vraća u zeleni dres.

Nekadašnji je igrač Zadra prošle sezone u makedonskom prvoligašu Gostivaru prosječno zabijao 9,4 poena uza 5,5 asistencija po susretu.

–  Drago mi je što se Segarić vratio u klub u kojemu je bio 2011. godine. Ne treba trošiti previše riječi o Jurjevim igračkim kvalitetama te će nam sigurno pomoći u nadolazećoj sezoni – izjavio je direktor Sonika Mirko Jošić.

Potpisom Segarića polako se zatvara igrački kostur Puntamičana. Momčad koja je prošle godine izborila ulazak u elitni razred hrvatske košarke ostala je na okupu, a s dvojicom bivših igrača Zadra cilja na uspjeh i u HT Premijer ligi.

Što se tiče 'rostera' mi smo na 99 posto. S nama su ostali Dino Palčić, Teo Petani, Filip Jošić, Eddi Jurjević, Josip Ceranja, Marko Atelj, Jure Perić te Ivan Bašić koji čine gro ekipe. Njima će se priključiti nekoliko mlađih igrača poput Petkovića i Jerkova koji je bio naš igrač te će se po povratku iz SAD-a vratiti u klub – dodao je Jošić koji je otkrio da planovi za novu sezonu tu ne staju – očekujemo i posudbu pokojeg mlađeg igrača iz KK Zadar koji će dobiti priliku u HT Premijer ligi, na obostrano zadovoljstvo.

Zadrani će već prvog dana priprema na okupu imati 12 igrača što je luksuz kojim se rijetki mogu pohvaliti. Prođemo li po 'rosterima' ostalih premijerligaša naći ćemo malo onih koji će za desetak dana kompletni krenuti u pripreme za novi košarkaški boj.

–  Mislim da je ovo momčad koja može igrati HT Premijer ligu. Drago mi je što ćemo već prvog dana priprema imati 12 igrača.


Novosti ima i u stručnom stožeru. Glavni trener ostaje isti, riječ je, naravno, o Šimi Kraljeviću koji je u posljednjih godinu i pol s Puntamičanima ostvario značajne uspjehe prvo se kao jedini trećeligaš u povijesti hrvatske košarke plasiravši na završni turnir Kupa „Krešimir Ćosić“, da bi u finišu prošle sezone pobjedom u finalu doigravanja nad Dubravom izborio ulazak u elitni razred hrvatske košarke. Na mjestu pomoćnika priključit će mu se talentirani mladi stručnjak Stipe Kuliš koji je prošle sezone osvojio zlatnu medalju na Europskom kadetskom prvenstvu igranom u Novom Sadu.

Složili smo i liječnički tim. Doktor Zorislav Šušak će biti na klupi, a tu je i moj prijatelj Željko Tolić – otkrio je prvi čovjek novopečenog premijerligaša.

Pripreme Sonik Puntamike počinju 12. kolovoza u 18 sati.