Hrvatska
Nakon Pobjede protiv Zapruđa iz Pule stigla poruka: Želimo na Final Eight

Nakon Pobjede protiv Zapruđa iz Pule stigla poruka: Želimo na Final Eight

Autor: KK Pula 1981

Pula je do pobjede stigla u posljednjoj četvrtini.

U ne pretjerano atraktivnoj utakmici II. kruga Kupa Krešimira Ćosića 2018/19 košarkaši Pule 1981 pobijedili su momčad Zapruđa konačnim rezultatom 68:61 te zasluženo ušli u krug 16 najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Poveli su Bijeloplavi 5:0, u 8. minuti i 25:13, te očito pomislili da će do pobjede bez umaranja, no gosti, iako nekompletni, nisu u Pulu došli jeftino prodati kožu. Prvu četvrtinu Puležani zaključuju na +6 (25:19), no u drugoj dionici gosti se vračaju u egal, a u 15. minuti prelaze i u minimalno vodstvo tricom Mihalića. Pokušavao je trener Branimir Pavić čestim rotacijama pronaći raspoloženu petorku, čemu svjedoči i ulazak juniorskog para Niko Grgić i Krešimir Marinović, no do poluvremena konkretnijih promjena nema i na odmor se odlazi pri rezultatu 39:38.

U nastavku se igra koš na koš, momčadi se izmjenjuju u vodstvu i u posljednjih se deset minuta ulazi pri rezultatu 51:51. Tada Puležani odlučuju stisnuti gas, prvo Mirko Marić pogađa dvije uzastopne trice, nakon toga Franko Koljanin vezuje 5 koševa, da bi Henry French zaključio pitanje pobjednika košem za nedostižnih +15 (68:53) u 37. minuti. Pokušali su se Zagrepčani vratiti presingom,ali vremena više nije bilo i košarkaši Pule 1981 upisuju treću uzastopnu pobjedu u 8 dana.

"Zapruđe nije došlo u najjačem sastavu, a mi smo očito premekano ušli u susret" - kritičan je bio trener Pavić za prvi dio susreta, te nastavio: "U nastavku smo se "skockali", energetski odigrali puno konkretnije te na kraju zasluženo slavili. Nadam se da će nam se već u sljedećoj utakmici vratiti neki ozlijeđeni igrači kako bi imali veću širinu i više opcija, kako u napadu tako i u obrani".

Saša Gligorović, Toni Jelenković i Igor Stojanović i ovaj su susret suigrače bodrili s klupe, a društvo im je danas pravio i Sandro Kordiš za kojeg nije na vrijeme stigla potrebna dokumentacija pa će debi' u bijelo-plavom dresu imati u sljedećem prvenstvenom kolu. Falio je danas i Mark Sekulić koji je imao fakultetske obveze u Slavonskom Brodu.

"Zadovoljan sam pobjedom, svaki uspjeh je bitan, kako meni tako i ekipi zbog daljnjeg samopouzdanja" - izjavio je nakon susreta Kristijan Andabaka, MVP utakmice s upisanim triple-doubleom uz 14 koševa, 16 skokova i 10 asistencija.

"Želja nam je Final Eight Kupa Krešimira Ćosića, vidjet ćemo u siječnju koliko je to realno. Zaista bi volio da se pokažemo protiv Premijerligaša, no definitivno u boljem izdanju nego danas". Marić je postigao 15 koševa, Koljanin 14 uz sjajnih 6/6 za dva poena, Vedran Pušić 11, a French 10 uz 10 skokova. Goste je predvodio tandem Stanić-Mihalić s po 19 koševa.


Bijeloplavi će, dok čekaju ždrijeb kako bi saznali protivnika u III. krugu Kupa, u petak ponovo u goste Dubravi, no ovoga puta za bodove. Revanš će se naime igrati u sklopu 9. kola Prve muške lige 2018/19.


PULA 1981 - ZAPRUĐE 68:61 (25:19, 14:19, 12:13, 17:10)

Pula 1981: Stojanović, Jelenković, Marinović, Marić 15, Andabaka 14, Gligorović, French 10, Grašo 4, Grgić, Koljanin 14, Pušić 11; trener: Pavić.

Zapruđe: Radulović 7, Montana 2, Stanić 19, Galić 5, Mihalić 19, Krstanović, Raič 9, Čorko; trener:Piacun.