Hrvatska
Regija
Nakon poraza od Partizana Jusup najavio:  Protiv Budućnosti mi imamo nešto reći, ući ćemo s drukčijim raspoloženjem

Nakon poraza od Partizana Jusup najavio: Protiv Budućnosti mi imamo nešto reći, ući ćemo s drukčijim raspoloženjem

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

U subotu 13. travnja Zadar u prvoj utakmici četvrtfinala gostuje kod Budućnosti

Košarkaši Zadra izgubili su posljednju utakmicu prvog dijela AdmiralBet ABA lige koju su večeras igrali kod Partizana Mozzart Beta rezultatom 113:74 (20:11, 35:30, 24:18, 34:15). Momčad Danijela Jusupa nije uspjela pružiti otpor puno kvalitetnijem protivniku, što neće utjecati na konačni plasman jer natjecanje završava na šestom mjestu. U prvoj utakmici četvrtfinala u subotu će gostovati kod Budućnosti VOLI.

STATISTIKA

Partizan je otpočetka zagospodario parketom, ali zbog lošijeg početnog šuta za tricu (0-6) to nije uspio naplatiti. Čak je Žganec tricom Zadrane doveo u vodstvo 10:11, nakon čega domaćoj momčadi kreće vanjski šut i serijom 10:0 dolazi u komforno vodstvo 20:11 na kraju prve četvrtine. Osim Žganecove dvije trice i dva Mazalinova prodora, malo se toga moglo vidjeti u zadarskoj momčadi.

Puno bolje Zadar je otvorio drugu četvrtinu: Drežnjak je vezao tricu i dvicu, Ramljak probio za polaganje Mazalina i dodatno bacanje te je rezultat smanjen na 26:21. Naljutili su Zadrani domaćeg trenera Obradovića, koji je pozvao minutu odmora kako bi upozorio momčad da ostane na potrebnoj razini igre. I oni su ga poslušali, pogotovo Nunnally, koji je s osam poena sudjelovao u seriji Partizana 13:0. Domaći su došli do 17 razlike i bilo je jasno da će se Zadar još jednom u Beogradskoj Areni boriti za što časniji poraz. Obrana Partizana bila je koncentrirana na Luku Božića, koji je svoj prvi koš iz igre postigao u 20. minuti. Izvrsni Punter poenom s istekom vremena zaključio je prvo poluvrijeme rezultatom 55:41.

Razliku u klasi domaćini su demonstrirali u nastavku – u pet minuta igre Zadru su dopustili samo 4 poena, postigli su 15 i poveli 70:45. S obzirom na širinu pričuvne klupe Obradoviću nije bilo teško držati visok intenzitet igre, dok je Zadar igrao s najjačom petorkom. Na kraju treće četvrtine to je bilo dovoljno tek za 79:59, a kako je posljednja odmicala bilo je jasno da će Partizan prebaciti stotku. Na kraju je Zadar sasvim popustio, Caboclo je na isteku vremena iz kontre zakucao za +39 (113:74), što je ujedno bilo najveće vodstvo na utakmici.

Igrač utakmice bio je Aleksa Avramović, koji je za domaću momčad ubacio 18 poena, uz 5 skokova i 8 asistencija. Zadar nije imao puno raspoloženih pojedinaca: na kraju je Luka Božić ostvario double-double s 10 poena, 10 asistencija i 5 skokova, a najefikasniji su bili Žganec i Drežnjak s po 15 poena.

Danijel Jusup, trener Zadra: Ne preostaje mi nego čestitati Partizanu na zasluženoj pobjedi. Osjeti se umor kod mojih igrača, ovo nam je 62. utakmica u sezoni, to je dosta iscrpljujuće. Znao sam da će Partizan biti motiviran, očekivao sam da ćemo biti u boljem izdanju, ali imali smo malo raspoloženih igrača. Veliki problem nam je radio Koprivica sa 7 napadačkih skokova, što su promašili to su ulovili, kad su dobili sigurnost šuta kažnjavali su sve. Nadam se da ćemo u utakmicama play offa izgledati bolje. Protiv Budućnosti mi imamo nešto reći, ući ćemo s drukčijim raspoloženjem, vjerujem u to i da će nam ova utakmica pokazati da moramo puno bolje ako mislimo igrati kvalitetno s ekipama iz višeg ranga. U principu bi dečki nakon ovakvih utakmica otrijeznili se i igrali bolje. Moramo ići kao da nam je zadnja utakmica, počevši od te prve. Otegotna okolnost je da u četvrtak igramo domaću ligu, taj oporavak nam je problem kroz čitavu sezonu ali nema opravdanja da izgledamo bolje.

Božić? Odmorim ga kroz hrvatsko prvenstvo, želi igrati ove utakmice. Nama je protiv ovakvih protivnika teško igrati bez njega jer je to velika razlika u rangu. Što se tiče reprezentacije, ne znam, to su repovi koji se vuku od prije na relaciji na njega i ljudi koji ga zovu, ne bih u to ulazio.

Ja i reprezentacija? Godinama sam bio u stručnom savjetu i nisam uspio napraviti neke pomake, ne vidim razloge da pokušavam napraviti nešto što do sada nije funkcioniralo. Mislim da nema smisla da opet budem tamo. Moj doprinos za hrvatsku košarku se očituje u tome da forsiram dosta hrvatskih igrača, dižem im razinu da što više pomognu reprezentaciji. To je puno korisnije nego da tamo sjedim, dižem ruku i govorim nešto što se neće usvojiti.

Željko Obradović, trener Partizana Mozzart Bet: Odigrali smo ozbiljno, momčad je djelovala svježe i ozbiljno. Čeka nas Igokea, imamo iskustvo izgubljene utakmice ovdje u prvom dijelu, imamo iskustvo i znamo što nas čeka u play offu.