Hrvatska
Nakon seniora i kadeti Cedevite uvjerljivi protiv Cibone

Nakon seniora i kadeti Cedevite uvjerljivi protiv Cibone

Autor: Teo Cilar

Cibona danas nije imala izgleda protiv Cedevite.

Derbi 1. kola Prve kadetske lige igran je u zagrebu između Cedevite i Cibone. Slavila je Cedevita s uvjerljivih 78:56 i na kraju zasluženo odnijela prvu pobjedu u ovom novo osnovanom natjecanju. 

Cedevita je krenula silovito u prvu četvrtinu i povela s 8:2 na krilima vrlo dobre obrane i četiri poena Žarka Parlova u toj seriji. Do kraja perioda Cedevita je pobjegla na 18:8, a u istom su ritmu kadeti trenera Anđelka Matova nastavili i u drugoj četvrtini. Nakon trice Parlova u 15. minuti utakmice Cedevita je povela s 30:12, a nešto kasnije nakon trice Karla Lukačića zabilježili smo i 35:13 što je bilo najviše vodstvo u prvom poluvremenu. Do kraja poluvremena Cedevita je zadržala prednost i na odmor otišla vodstvom od plus 21. 

Odmah na početku treće četvrtine nakon nove trice Lukačića, Cedevita je imala 45:21 što je bilo najviše vodstvo do tog trenutka utakmice. Krenula je tada i Cibona koja u idućih par minuta na krilima Lukše Buljevića serijom 16:4 dolazi na minus 12. Nisu tu stali, pet poena u nizu postiže svestrani Roko Prkačin i dovodi Cibonu na minus devet. Cedevita je u završne dvije minute trećeg perioda zaigrala bolje i pobjegla na 57:44.

Nakon pet minuta igre u posljednjem periodu, Cedevita je pobjegla na plus 25 što je bila najviša prednost na susretu. Na kraju je završilo rezultatom 78:56. Cedevitu su do pobjede predvodili Radović s 20 poena, 4 skoka i 4 asistencije, 20 je ubacio i Lukačić uz 5 skokova, ali i čak 8 izgubljenih lopti. Prvo ime Cedevite po valorizacijskom učinku bio je Matej Bošnjak s 14 poena i čak 15 skokova. Cibonu je predvodio odlični Prkačin s 18 poena, 13 skokova, 8 asistencija i 4 osvojene lopte dok je Buljević zabio 13 uz 11 skokova. Spomenimo i mnoštvo izgubljenih lopti na utakmici, prednjačila je Cibona s čak 31 dok je Cedevita imala 19.