Hrvatska
Nakon šokantnih -14, Furnir dominanto izborio F8 Krešinog kupa

Nakon šokantnih -14, Furnir dominanto izborio F8 Krešinog kupa

Autor: Duje Jurić

Kvarner krenuo u petoj brzini i stao...

Prvoligaš Kvarner 2010 nije uspio napraviti iznenađenje u utakmici osmine finala Kupa Krešimira Ćosića te je na kraju više nego lagano izgubio od premjerligaša Furnira 102:71.

Jedina neizvjesnost zbila se u prvih pet minuta, kada je domaćin poveo sa 18:4, točnije do kraja četvrtine ostalo je četiri minute i 49 sekundi. Bila je to rapodija u bijelom koju su priredili Siniša Štemberger, Roko Delpin, Filip Tončinić, Elham Jashari i Andro Krstinić. Trener Furnira Vladimir Krstić zatražio je od svoje prve petorke da stisne protivnika, pa su se Mislav Brzoja i Danko Branković brzo pribrali i na isteku desete minute već je bilo 27:20 za goste.

Ostatak utakmice protekao je u stalnom vodstvu gostiju, koji su na poluvremenu imali prednost 52:33, a na kraju i plus 31. Oba trenera Goran Šučurović i Vladimir Krstić u posljednjoj su dionici igre dali prigodu mladima, pa smo na parketu Dvorane mladosti vidjeli reviju mladosti.

Najviše koševa kod Kvarnera 2010 postigao je Filip Tončinić 19, dok su kod gostiju Petar Perić i Lukša Buljević postigli po 16. Ovom pobjedom Furnir se pridružio Vrijednosnicama Osijek i Adria Oil Škrljevu na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića.