Europa i Svijet
Hrvatska
Nakon što je Ivica Zubac produžio s Clippersima, fokus je na reprezentaciji: Protiv Slovenije očekujem pobjedu

Nakon što je Ivica Zubac produžio s Clippersima, fokus je na reprezentaciji: Protiv Slovenije očekujem pobjedu

Autor: Z.D. Photo: HKS - Marin Sušić

NBA zvijezda

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac produžio je svoj ugovor s LA Clippersima na još tri godine. U trenutku objave ove vijesti na NBA stranicama  Zubac je s hrvatskom reprezentacijom i priprema se za važne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Zubac je prošle sezone startao u 76 utakmica Clippersa i postigao je impresivan prosjek od 10,3 poena po utakmici, 8,5 skokova, 1,6 asistencija i 1 blokadu. Naš je centar također postavio rekord karijere s 25 double-doubleova, najviši broj za Clipperse još od sezone 2017/18.

Zubac je nastupio u ukupno 360 NBA utakmica s ukupnim prosjekom od 8,3 poena, 6,5 skokova i 1,1 asistenciju za 19,0 minuta igre tijekom svoje šestogodišnje NBA karijere u Clippersima i Los Angeles Lakersima. Izabran kao ukupno 32. pick na NBA draftu 2016., Zubac zauzima četvrto mjesto u NBA ligi po ukupno odigranim utakmicama (220) u posljednje tri sezone.

U ovom trenutku njegov fokus je na reprezentaciji i utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije u Ljubljani (večeras 20:15 h) i Finske u Rijeci (3. srpnja, 20 sati).

Na pitanje što očekuje od predstojećih utakmica odgovara: „Pobjedu! Spremamo se već nekoliko dana, nažalost Bojan i ja nismo imali baš puno vremena, ali pripremali smo se individualno i dobro smo radili ovih par dana. Smatram da, ako se budemo držali onoga što smo radili na treningu, i napadački i obrambeno, imamo šanse uzeti pobjedu.“

O planu za Luku Dončića: „Plan je otežati mu što je više moguće, biti što agresivniji, natjerati ga da radi u obrani i napasti ga na taj način. Zaustaviti ga nećemo sigurno, možemo ga probati usporiti i nadati se najboljem.“