Hrvatska
Regija
Nakon velikog povratka Cibona ipak ostala bez pobjede, Aranitović je šutirao za produžetak...

Nakon velikog povratka Cibona ipak ostala bez pobjede, Aranitović je šutirao za produžetak...

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbelić

AmiralBet ABA liga

U sklopu 13. kola regionalne AdmiralBet ABA lige, Cibona je upisala poraz od Cedevite Olimpije rezultatom 93-91. 

Cedevita Olimpija slavila je protiv Cibone rezultatom 93-91 u jednoj odličnoj i neizvjesnoj utakmici. Gledali smo izjednačen početak, ali domaćin je većim dijelom gradio svoju prednost koja je iznosila tijekom susreta i 14 poena, dok su Vukovi bili ti koji su hvatali zaostatak. To su i uspjeli u posljednjoj četvrtini te dolaze na samo jedan poen zaostatka, bilo je prilika i za potpuni preokret, ali snage za nešto više nije bilo te Cedevita Olimpija odnosi pobjedu.

Dino Repeša odlučio se na parket poslati petorku Krešimir Radovčić, Aleksandar Aranitović, Alex Stein, Tomislav Buljan i Matej Bošnjak. S druge strane, trener Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani poslao je petorku Dewayne Stewart Jr., Justin Cobbs, Jaka Blažič, Karlo Matković i Luka Ščuka.

Otvorila je Cibona dobro utakmicu te nakon dvije minute igre ima prednost 0-4 koševima Buljana, dok domaćini postižu prve poene preko Justina Cobbsa nakon tri minute igre. S obje strane mogli smo u početnim minutama vidjeti dosta grešaka, prisutan je grč pa nakon osam minuta igre imamo rezultat 12-10. U posljednje dvije minute Cedevita Olimpija stvara prednost od pet poena 19-14.

Iako u prvoj četvrtini Cibona nije postigla niti jednu tricu iz četiri pokušaja, to se promijenilo u drugoj četvrtini početkom koje Proleta i Perasović realiziraju svoje šuteve za tri te Bošnjak polaganje za prednost Cibone 19-22. Uzvratila je Cedevita Olimpija serijom 8-2, ali Stein novom tricom izjednačuje rezultat na 27-27. Domaćini potom dvjema tricama Jake Blažiča odlaze do tada na najvećih +6, ali i Cibona nastavlja dobru šutersku dionicu te preko Buljana i Aranitovića poravnava rezultat (33-33). Do kraja četvrtine ipak domaćini dolaze do prednosti od dva posjeda za 42-36.

Cedevita Olimpija u drugo poluvrijeme ulazi sa 6-2 za prvu dvoznamenkastu prednost na susretu, ali s tri trice Cibona vraća utakmicu u egal (48-47). Uslijedio je odgovor domaćina koji ponajviše zahvaljujući Blažičevim i Cobbsovim tricama rade seriju 14-2 te odlaze na +13 (62-49). Do kraja treće četvrtine domaćin je uspio održati dvoznamenkastu prednost pa se u posljednju dionicu ulazi s 69-57.

Posljednjih deset minuta bilo je prava drama, Cibona se u potpunosti vratila u utakmicu, imala priliku i za preokret, ali Cedevita Olimpija je ta koja odnosi pobjedu 93-91.

‘Čestitao bih domaćinu na zasluženoj pobjedi, mislim da su bili konstantniji tijekom 40 minuta iz razloga što smo imali previše amplituda u našoj igri. Prije svega tu mislim da na kraj prve i kraj drugog poluvremena gdje nakon jednog promašenog polaganja Radovčića, domaćin zabija tricu te završavaju poluvrijeme lakim košem. U drugom poluvremenu, znam da nije lagano igrati ovoliki broj utakmica, ali to nije razlog da protivnik ode na 14 razlike. Međutim, ovi momci vjeruju svakog dana, kako na treningu, tako i na utakmici, imali smo taj šut za vodstvo, jedna je ušla, druga nije i na kraju je domaćin zasluženo pobijedio.’ - rekao je trener KK Cibona, Dino Repeša.    

Cibona je tako ostala na omjeru 5-8 te joj slijedi domaći ogled s Borcem u četvrtak, 28. prosinca, dok je Cedevita Olimpija upisala svoju desetu pobjedu za omjer 10-3.

Standings provided by Sofascore