Hrvatska
Nakon Vukovića još jedan nositelj igre produžio sa Zadrom

Nakon Vukovića još jedan nositelj igre produžio sa Zadrom

MVP Final Eighta Kupa Krešimira Ćosića ostaje na Višnjiku.

Košarkaški klub Zadar i Dominik Mavra postigli su dogovor o nastavku suradnje te će 26-godišnji organizator igre i naredne sezone braniti boje zadarskog kluba.

Podsjetimo, Mavra je protekle sezone bio najkorisniji igrač Krešinog kupa, a u brojnim utakmicama regionalnog natjecanja također je u nekoliko navrata bio igrač odluke.

U četrnaest odigranih utakmica ABA lige i u prosjeku 29 minuta provedenih na parketu Dominik je bilježio 11.6 poena, 3 skoka, 5.6 asistencija uz 1.1 ukradenu loptu što ga uz ukupni indeks korisnosti od VAL14 svrstava u TOP20 najkorisnijih igrača regionalnog natjecanja.

Valja izdvojiti kako je Mavra sa spomenutih 5.6 asistencija po utakmici bio ukupno peti dodavač ABA lige, odnosno dvanaesti asistent natjecanja sa sveukupno 78 uspješnih proigravanja.

U Prvenstvu Hrvatske Mavra je s jednakom minutažom bio na prosjeku 10.4 poena, 2 skoka, 6 asistencija i jedne ukradene lopte po utakmici te je Zadar tokom čitave sezone uvjerljivo držao prvo mjesto na ljestvici HT Premijer lige.