Hrvatska
Nakon Zadra i ALBA bolja od Himkija

Nakon Zadra i ALBA bolja od Himkija

Autor: Teo Cilar

Uvjerljiv poraz za Rimasa Kurtinaitisa i Himki koji je nakon dva dana na omjeru 0-2.

Drugi dan Zadar Basketball Tournamenta otvorili su Himki koji je jučer upisao poraz od Zadra te ALBA iz Berlina. Njemački je sastav bio bolji s 85:66, a do pobjede je došao nakon odlične igre u posljednjih pet minuta utakmice kada su susret zaključili serijom 16:0.  

Himki je za razliku od jučer krenuo bolje u utakmicu te preko raspoloženih Devina Bookera i Dairisa Bertansa dolazi do vodstva 14:2. Njemcima je trebalo malo da uđu u ritam, a kada su konačno ušli, uslijedila je serija 12:0 koju zaključuje Markus Errikson s dvije trice za prvo njihovo vodstvo. Alba je na kraju i dobila prvu četvrtinu s 26:22. 

Himki je u drugom periodu dva puta poravnao rezultat, ali do novog vodstva ruski sastav nije mogao doći. Berlinčani su do kraja prvog poluvremena pobjegli na sedam poena prednosti, a iz prvih 20 minuta utakmice treba izdvojiti Peytona Sivu i Nielsa Giffeya koji su zabili po 8 poena. Bertans je bio najraspoloženiji kod Himkija s 9, a Sergey Karasev i Booker su zabili po 8 poena. 

Drugo poluvrijeme Alba otvara serijom 7:0 i odlazi na 14 poena prednosti. Jeremy Evans i Booker tada vraćaju Himki na minus četiri. Alba je u posljednje dvije minute bila opet nešto bolja te povisuje svoju prednost na 67:59 uoči posljednjih deset minuta. 

Njemački je sastav ubacio prve poene u posljednjoj dionici da bi Himki odgovorio serijom 7:0 i prišao na 69:66. Ukazao se tada opet odlični šuter Errikson koji s tricom i dvicom vraća Albu na plus osam. Uslijedilo je dosta promašaja i grešaka s jedne i druge strane pa koševe nismo vidjeli gotovo tri minute kada novu tricu za Albu pogađa Luke Sikma za 77:66. Himki do kraja utakmice više nije zabio koš dok su igrači Albe ubacili još osam poena te susret zaključuju serijom 16:0 za pobjedu 85:66. 

Errikson je s 16 poena predvodio njemački sastav dok je kod Rusa najbolji bio Evans također s 16 ubačenih poena.