Europa i Svijet
Nando de Colo zabio 39, Zvezda samo 2 u produžetku, Olimpia utišala OAKA-u

Nando de Colo zabio 39, Zvezda samo 2 u produžetku, Olimpia utišala OAKA-u

Autor: Branko Tabak

Euroliga

Žalgiris i Fenerbahce su ostvarili prvu pobjede u novoj sezoni Eurolige, CSKA je i dalje na 100 posto, Maccabi je nokautirao Crvenu zvezdu u produžetku, Bayern ponizio Aşvela te slavio s nevjerojatnih +41 dok je Milano u najdramatičnijem susretu srušio Panathinaikosa u Ateni.

Zelena šuma je bila neprohodna za Real. Žalgiris je pred 15109 gledatelja slavio na domaćem parketu 86-73. Presudila je fantastična posljednja četvrtina Žalgirisa. Zach Leday je s 26 poena i 9 skokova bio prvo ime susreta.

Fenerbahçe je kao domaćin nadigrao Perasovićevu Baskoniju. U 31. minuti Baski su bili na -1, no nakon toga Fener je znalački iskontrolirao susret do kraja. Utakmicu za pamćenje odigrao je Nando de Colo koji je s 39 poena donio mir u Obradovićev život i svlačionicu Fenerbahçea.

CSKA je u ruskom derbiju nanio prvi poraz Himkiju 99-86. Gostima se u niti jednom trenutku nije ukazala prilika da ugroze pobjedu branitelja naslova u čijim su redovima briljirali Mike James s 28 i Will Clyburn s 21 poenom. Kod Himkija istaknuo se Alexey Shved s 25 poena.

Crvena zvezda je odličnom zadnjom četvrtinom izborila produžetak u Tel Avivu, a onda je tamo teško stradala. Primila je 17, a postigla samo 2 poena za konačnih 84-69 za domaćine.

Bayern je sa 104-63 isprašio francuski Asvel. Sve je bilo riješeno u prvoj četvrtini koju su domaćini dobili 30-13. Nastavak susreta donio je apsolutnu dominaciju Bayerna u čijim redovima Leon Radošević i dalje dobiva ili, ako hoćete, daje mrvice. Osam minuta, dva poena.

Najviše uzbuđenja u petak navečer donijela je utakmica između Panathinaikosa i Olimpije Milano. Milanezi su slavili 78-79, a ključne poena zabio je s linije slobodnih bacanja Riccardo Moraschini. Nick Calathes je u zadnjem napadu domaćina promašio šut za dva poena te su Micov (18), Scola (17),  Roll (16), Rodriguez  (10) i društvo mogli započeti s velikim slavljem.