Hrvatska
Naslov sa Zadrom emotivno je daleko iznad svega pa i srebra iz Barcelone

Naslov sa Zadrom emotivno je daleko iznad svega pa i srebra iz Barcelone

Autor: 057info

Imamo ekipu koja uživa u košarci, gušt je biti dio te priče.

Na zadarskom Radiju 057 jutros je gostovao trener KK Zadra Aramis Naglić, čovjek koji je vratio košarku doma, kako su ga najavili voditelji Nebojša Prtenjača Prte i Davor Valčić.

- U momčad je ušla jedna pozitiva, za koju su zaslužni svi, igrači, klub, sportski direktor Branimir Longin. Sklopili smo momčad s priličnom dozom karaktera, 5-6 domaćih igrača, pogodili smo s pojačanjima, Amerikancima, starije i mlađe igrače... Imamo jedan pravi brodet. Lijepo je slušati pohvale, kad ne bude valjalo bit će samo Aramis kriv, nema veze, našalio se Naglić.

Badnjak mu nije prošao u očekivanom blagdanskom ozračju, zabolio ga je poraz od Cedevite.

- Zaslužili smo veliki skalp, igrali smo oslabljeni, sa sitnim ozljedama, nismo uspjeli dobiti zbog različitih okolnosti, nekih sudačkih procjena... Ne želim razmišljati o sucima, očekujem od njih da rade svoj posao, da imaju respekt prema momčadi, gradu i navijačima koji tako žive za košarku. Završilo je na našu štetu, žao mi jer znam koliko to svima znači i koliko se pratilo u Zadru.

Zajednička je ocjena kako tajna euforije u Zadru nije samo u rezultatima, već i u načinu na koji momčad igra.

- Imamo ekipu koja uživa u košarci, gušt je biti dio te priče. To se događa kada igrači shvate da mogu zajedno doći do nekog cilja, nestaje taj i pomalo normalni egoizam unutar momčadi.

Koje utakmice iz igračke karijere se prve sjeti?

- Finale 2005. u Zadru protiv Cibone, u Jazinama koje su pucale po šavovima. To je cijeloj mojoj obitelji ostalo u sjećanju, ujedno je bila i moja svojevrsna oproštajna utakmica. U emotivnom smislu to je bilo daleko čak i iznad Olimpijskih igara u Barceloni.

Tijekom gostovanja na Radiju 057 trener Zadra je najavio povratak Jakova Vladovića, koji je propustio dosadašnji dio sezone zbog ozljede i operativnog zahvata, za prvi tjedan 2018. godine, što znaći da bi mogao zaigrati na Kup utakmici protiv Agrodalma. 

U snimci emisije poslušajte i što je Naglić rekao o Zadrankama, spašavanju motociklista na magistrali te koju je glazbenu želju poželio.