Time-out
Teo Petani diplomirao na Pravnom fakultetu u Splitu

Teo Petani diplomirao na Pravnom fakultetu u Splitu

Autor: Basketball.hr

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske, nekadašnji kapetan GKK Šibenika i trenutni košarkaš KK Jazine Arbanasi Teo Petani jučer je postao akademski građanin.

Obranio je diplomski rad na Pravnom fakultetu u Splitu  te se priključio nisci košarkaša s akademskom diplomom, potvrdio je za Basketball.hr njegov trener Luka Bujas. 

Podsjetimo, Petani je košarkaški put započeo u redovima Zadra, no u momčadi koja je tada igrala u Jazinama nije dobio pravu priliku te je karijeru počeo graditi u mlađem zadarskom klubu Boriku. Nakon nekoliko sezona u redovima Puntamike zaputio se u Šibenik gdje je prvo nosio dres Jollyja, da bi se nakon kratke epizode u Slavonskom Brodu skrasio u GKK Šibeniku gdje je postao ljubimac navijača. Ovu je sezonu započeo u slovačkim Levicama, a krajem siječnja se odlučio na povratak doma te je postao novi član posade Žute podmornice.

- Procijenio sam da od košarke neću zaraditi velike novce. Košarku igram i uživam u tome, ali svoj život programiram da ću 40 godina raditi. Što će to biti ne znam, ali zašto diploma pravnog fakulteta ne bi bila sa mnom u džepu pa da poslije vidimo što ćemo. Jednostavno, čovjek dobije na poštovanju drugih i na poštovanju samoga sebe jer zna koliko je truda uložio u to, koliko besanih noći i dana... – rekao je prije nekoliko mjeseci u razgovoru za Basketball.hr 30-godišnji košarkaš.

Iskusnom je razigravaču sada u planu posvetiti se pravničkoj karijeri, a košarku će, kako sam kaže, igrati dok bude uživao u njoj.