Europa i Svijet
Nastavak dominacije Novog Sada, Splićani ispali u četvrtfinalu

Nastavak dominacije Novog Sada, Splićani ispali u četvrtfinalu

Autor: Paulo Sarić

I bez Buluta zna se tko su najbolji basketaši na svijetu.

U petak i subotu u Lausanni se održao Masters FIBA 3x3 World Toura. Pobjedu je, kao i na posljednja dva velika turnira, odnijela ekipa Novog Sada koja je u finalu svladala domaću momčad rezultatom 20-15.

Posebnost švicarskog turnira bila je u tome da je momčad koja se natječe pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata do naslova stigla bez najboljeg basketaša svijeta Dušana Domovića Buluta. U njegovom izostanku sve je u svoje ruke preuzeo Dejan Majstorović koji je u finalu zabio preko polovicu koševa svoje momčadi, njih 11, i potvrdio tko je najbolja ekipa na svijetu. Zahvaljujući tome je na koncu dobio i nagradu za najkorisnijeg igrača turnira. Ipak, na početku nije tako izgledalo. Novi Sad je u skupini iznenađujuće poražen od domaće Lausanne rezultatom 14-17, dok se još navikavao na igru bez Dušana Buluta.

Titulu najboljeg strijelca turnira je odnio Michael Hicks poznat pod nadimkom „Money in the bank“ kojeg je zaslužio izvrsnim šutom. Sasvim opravdano, imajući na umu da je u četiri utakmice ubacio čak 12 trica. Na koncu je natjecanje završio s 42 poena, od čega je našim momcima iz Splita zabio 14 koševa što je bio rekord Mastersa održanog u Švicarskoj. Drugo je mjesto zauzeo najbolji igrač pobjedničke momčadi Dejan Majstorović koji je ukupno zabio 34 poena, tek jedan više od debitanta na World Touru Janisa Antropisa.


Splitska je momčad nastupala u sastavu Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Toni Mindoljević i Duje Škaro, te je na koncu zauzela osmo mjesto. Skupinu C su završili na drugome mjestu s po jednom pobjedom i porazom što ih je u četvrtfinalu odvelo na latvijsku Rigu koja je slavila rezultatom 20-12.

Idući turnir započinje već u četvrtak u mađarskom Debrecenu.