Hrvatska
Nastavlja se kriza Osječana

Nastavlja se kriza Osječana

Autor: Paulo Sarić

Hermes priredio novo iznenađenje.

Vrijednosnice Osijek nastavile su s lošim partijama. Nakon dobrog ulaska u sezonu košarkaši Vladimira Krstića upisali su i osmi poraz u posljednjih devet susreta. Večeras je bolja od njih bila Hermes Analitica rezultatom 61-69.

Gosti su bolje otvorili susret i od početka pokazali da su u Slavoniju došli po pobjedu. Agresivnom su obranom uspjeli „ugušiti“ Osječane koji su na prve koševe čekali gotovo četiri minute, dok je u napadu do izražaja došla njihova uigranost pa su se prije isteka desete minute odvojili na dvoznamenkastu razliku (13-23). Markulin je povezao pet poena na početku druge dionice i nagovijestio bolje izdanje Slavonaca, no ne samo da do njega nije došlo, već se dogodilo upravo suprotno. Domaćini su u preostalih gotovo devet minuta do poluvremena ubacili samo četiri koša. Srećom po njih, ni zagrebački sastav nije bio raspucan pa je jalova druga četvrtina završila rezultatom 9-10 te se na odmor otišlo s 22-33.

Svoboda je nakon povratka iz svlačionica odveo svoju momčad na do tad najvećih plus 14 (24-38), nakon čega je uslijedila ekspresna serija domaćina 15-2 kojom su Osječani prišli na samo poen zaostatka (39-40). Nošeni snažnim vjetrom dobre igre Krstićevi su momci u tih pet minuta podsjetili na izdanja s početka sezone, no Zagrepčani su ostali smireni te su odgovorili s 0-7 čime su odbili nalet Vrijednosnica. U posljednjih se deset minuta  ušlo s četiri poena prednosti za goste koji su dobrim otvaranjem posljednje dionice ponovno otišli na dvoznamenkastu prednost. Garafolič je polaganjem u 35. minuti odveo svoju momčad na plus 15 (50-65) nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno, pa su Osječani do kraja uspjeli tek ublažiti poraz.

Hermesa je do nove vrijedne pobjede vodio Ivan Svoboda s 19 koševa, dok je Marko Raič dodao 16 uz tri skoka i četiri asistencije. Domaćinima nije pomogla ni nova dobra partija Venkateshe Joisa koji je zabio 14 poena i uhvatio četiri skoka. Zagrepčani se trenutno s omjerom 4-3 nalaze na diobi četvrtog mjesta, dok je Osijek s dvije pobjede i pet poraza izvan pozicija koje vode u doigravanje.