Time-out
Odrekao se voljenog kluba za 3500 dolara!

Odrekao se voljenog kluba za 3500 dolara!

Autor: Saša Ćirić

Tuđi čovik nikad neće znati što to veže američke ljude.

Koliko puta ste, nezadovoljni izvedbama vaše omiljene momčadi, pomislili kako bi bilo lijepo da navijate za klub koji je uspješan i osvaja titule? Jeste li se ikad uhvatili u razmišljanju kako biste promijenili klub za koji navijate, samo kad bi... (umetni po volji)?

Evan Perlmutter je otišao do kraja. Čovjek koji sebe na društvenim mrežama predstavlja kao cjeloživotnog navijača New York Knicksa je, frustriran višegodišnjim lošim rezultatima kluba, odlučio staviti svoju vjernost omiljenom sportskom kolektivu na dražbu. Nakon nekoliko dana, koliko je ta dražba trajala, najveću ponudu je ostavio 23-godišnji YouTuber iz Kalifornije po imenu James Riedel. Perlmutter se u zamjenu za 3500 $ obvezao odreći vjernosti Knicksima i zauzvrat postati navijač Los Angeles Lakersa. Naravno, razočarani navijač je morao zadovoljiti neke uvjete koji će poslužiti kao dokaz stvarnoj promjeni, a ne samo deklarativnoj. Za početak, mora se okladiti na uspjeh svoje nove momčadi u nadolazećoj sezoni u visini iznosa od 500 $. Nakon toga, mora izraditi novu, personaliziranu, registracijsku oznaku za svoje vozilo. Osim toga, mora kupiti NBA League Pass i uživo prisustvovati makar dvjema utakmicama Lakersa - minimalno jednoj i na domaćem i na gostujućem terenu.

Foto: Evan Perlmutter Twitter screenshot

Oglasili su se i bivši Perlmutterovi miljenici iz Knicksa:

- "Sigurni smo da će milijuni naših navijača nekako prebroditi gubitak ovog gospodina željnog pažnje. Mi ostajemo usredotočeni na sezonu koja je pred nama - s borbenom momčadi koja će ponosno predstavljati New York i njegove privržene navijače."

Koliko dugo će Perlmutter biti navijač Lakersa, nije specificirano:

- "Na dražbi nije precizno određen period. Nisam siguran da će to biti nešto dugoročno. No, bar na dvije godine sam službeno odvojen od Knicksa, a za vrijeme tog razdoblja ću navijati za Lakerse, i kada budu međusobno igrali zviždat ću Knicksima i navijati za Lakerse," - istaknuo je razočarani Perlmutter.