Europa i Svijet
VIDEO: Navijanje na Eurobasketu 2017

VIDEO: Navijanje na Eurobasketu 2017

Kakvo nas navijanje očekuje kod drugih skupina

Jučer smo pisali o skupini C u kojoj su Hrvatska, Češka, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Mađarska, no želimo vam predstaviti još tri države i njihove gradove u kojima se održava Eurobasket 2017 te vam pokušati približiti kakvu atmosferu možete očekivati na utakmicama u njihovim dvoranama.

Skupina A, u kojoj su Slovenija, Poljska, Island, Grčka, Francuska i Finska koja je ujedno i domaćin, započinju svoj susret Slovenija i Poljska 31.8. u 13:45 sati.

Helsinki je glavni i najveći grad Finske. Jedinstven grad u kojem se zanimljiva povijest isprepliće sa skandinavskim stilom arhitekture i življenja. Savršeno spaja svoj urbanistički dio s prekrasnom priorodom koja ga okružuje. Helsinki nudi cijeli niz mogućnosti i ostvarivanja na svim poljima. Broji oko 616 tisuća stanovnika. 

Finci su poznati po najvećoj potrošnji i konzumaciji kave na svijetu te su poznati i po saunama koje je šteta propustiti ukoliko se nađete u tom gradu.

Ono što nas zabrinjava jest hladna atmosfera na njihovim košarkaškim utakmicama. Publika sjedi, plješće, imamo dojam kao da su u kazalištu. Uvjerite se sami ovim videom:

Skupina B, u kojoj su Ukrajna, Litva, Gruzija, Italija, Njemačka i Izrael koji je ujedno i domaćin, svoje natjecanje započinju 31.8. s početkom u 15:45 sati kad nastupaju Ukrajna i Njemačka.

Tel Aviv je izraelski grad na obali Sredozemnog mora te je drugi najmnogoljudniji grad poslije Jeruzalema. Broji oko 430 tisuća stanovnika, a pronašli su ga židovi koji su ga ujedno i nastanili. Globalni je grad koji je najvažnije svjetsko gospodarsko središte i treći grad najstabilnije ekonomije na Bliskom Istoku poslije Abu Dhabija i Tehrana. Godišnje ga posjeti preko milijun internacionalnih posjetioca. Poznat je pod nazivom 'Grad koji nikad ne spava' i 'Glavni grad zabave' jer ima bogat noćni život, nudi zabavu 24 sata dnevno i dinamičnu atmosferu.

Nama su zanimljivi njihovi navijači koje možete pogledati na ovom videu:

Skupina D, u kojoj su Belgija, Velika Britanija, Srbija, Latvija, Rusija i Turska koja je domaćin, započinju natjecanje Belgija i Velika Britanija 1.9. s početkom u 14:15 sati.

Istanbul je peti najveći grad na svijetu koji broji više od 13,8 milijuna stanovnika. Iako je Ankara glavni grad Turske, Istanbul je mnogo veći i kulturno je i gospodarsko središte te zemlje. Spojna je točka između Europe i Azije. Ima vrlo bogatu povijest te je prije bio poznat pod imenom Carigrad i nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava točnije rimskog, bizantskog i otomanskog. Istanbul je jedini grad na svijezu koji je bio centar uzastupnog carstva odnosno kršćanskog i muslimanskog.

Vrlo je atraktivan grad s puno džamija, palača, muzeja, tržnica i ostalih, spoj je dvaju svijetova, prekrasan grad s prebogatom poviješću.

Njihovi navijači su zaista vatreni, puni žara i vjerujemo da atmosfere kod njih neće nedostajati.