Hrvatska
Navlakuša nije prošla, CBKB prošetao sisačkim Korzom

Navlakuša nije prošla, CBKB prošetao sisačkim Korzom

3x3 Huawei Basket Tour održao je i svoju petu stanicu sezone, i to u Sisku na popularnom Korzu.

Po lijepom i sunčanom vremenu igralo se u 3 starosne kategorije. U onoj najmlađoj U13, do finala su došli Zmajevi i Dupini, a rezultatom 9:8 pobjedili su Zmajevi. Igrali su u sastavu Mislav Kivač Podnar, Celestin Brkanec, Renato Padjiković, Anteo Kokić.

Kod U18 osvajanjem prvog mjesta u kvalifikacijskim grupama do odlučuje su utakmice došli Air Ballersi i Baletani. Kao i u U13 kategoriji finale je bilo vrlo neizvjesno, a  pobjedu na kraju odnose Baletani (Josip Akrap, Lovro Perković, Antonio Kovačević) rezultatom 13:12. Eltina seniorska kategorija u kvalifikacijskom se dijelu igrala u dvije skupine, a najbolje dvije ekipe iz svake išle su u polufinale. 

U prvome su igrali slovenski Top4 i Navlakuša, a u neizvjesnoj završnici sa 21:19 pobjedu odnose dečki iz Zagreba u sastavu Filip Juroš, Ivo Čikeš, Luka Katić i Josip Šutalo. U drugome polufinalu odlični CBKB (Damir Mijić, Vanja Miletić, Dorian Ribarić, Damir Harapin) je bio bolji od Dubrave sa 19:14. 

Navlakuša je u finalu ostala bez snage, pa iskusni CBKB relativno uvjerljivo odnosi titulu pobjednika 3x3 Huawei Basket Toura u Sisku i vrijedne nagrade. Pobjednik Huawei natjecanja u zakucavanju bio je atraktivni Igor Struger, dok je Under Armour trice osvojio Neven Smajlović. U HEP poligonu brzine i spretnosti najviše se iskazao mladi Ivan Panić. Nakon turnira u Sisku slijedi nam onaj u Zadru, gradu košarke, a za koji tradicionalno vlada veliki interes ekipa.