Hrvatska
Nazor i Omiš u Gospinom polju nisu imali šanse, odlična igra Filipa Vujičića

Nazor i Omiš u Gospinom polju nisu imali šanse, odlična igra Filipa Vujičića

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Dubrovnik

Prva muška liga

Trener Dubrovnika Ivan Perinčić je baš bio zadovoljan kako je njegova momčad odigrala prve tri četvrtine u prvoj gostujućoj pobjedi ove sezone, uspjehu prošlo kolo kod Zagreba, a sad je sigurno zadovoljan izvedbom u trećoj četvrtini utakmice 4. kola protiv Omiša u Gospinom polju, trećem uspjehu ukupno i u nizu ove sezone u kojoj je zadatak isti – plasirati se u (naj)veći rang, HT Premijer ligu, piše Dubrovački vjesnik

Treću četvrtinu Dubrovnik je protiv sastava iz Omiša dobio s 30:13, a kako je na odmor otišao s deset koševa viška (40:30), pitanje pobjednika u Gospinom polju bilo je riješeno i prije posljednje četvrtine. Na kraju Dubrovnik – Omiš Čagalj Tours 93:74 s tim što je 7 minuta prije kraja, kad je kapetan Ivan Vodopija pogodio tricu bila najveća razlika – plus 29 (81:52).


Potom, zadovoljan je svakako Perinčić kako je odigrao Filip Vujičić. Kao i protiv Jazina, tako i protiv Zagreba, pa sad i protiv Omiš Čagalj Toursa ubacio je gotovo 30  uz više od 50 posto uspješnosti iz igre (28 koševa Jazinama, pa 26 Zagrebu i sad opet 28 protiv Omiša, plus imao je sad 8 skokova, 4 asistencije, isto toliko ukradenih lopti). Dvoznamenkast su još bili Petar Dubelj (20) i Nikola Došen (12), lijepo je svojih gotovo 7 minuta u igri iskoristio mladi Petar Miović (8 koševa, 2/2 za tricu, 2 skoka i ukradena lopta). Isti napadački učinak – 8 koševa – imali su još Vodopija (5 skokova), te Kristijan Šutalo (10 skokova), Amerikanac Jason Levi je pogodio samo 2 od 12 šuteva iz igre, ali je imao 7 skokova, 8 asistencija i 5 ukradenih lopti. Gvido Guštin i Arian Kovačević su postigli po 2 koša, igrali su i Jakov Vujičić, Lovre Klarić i Vlado Zadro.

Prvo ime Omiš Čagalj Toursa bio je Zvonko Buljan s 35 koševa, 15 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i blokada.