Hrvatska
Regija
Nazor o povicima s tribina: „Jasno je da će se 'tomahawk' okrenuti na mene. Ali ja ne odlazim!“

Nazor o povicima s tribina: „Jasno je da će se 'tomahawk' okrenuti na mene. Ali ja ne odlazim!“

Autor: Paulo Sarić

Javno se mnijenje po prvi puta okrenulo protiv trenera Nazora.

Bila je to loša partija Zadra. Porozno u obrani, bezidejno u napadu… Nije stoga čudo što je Krka po drugi put u nešto manje od devet mjeseci odnijela bodove iz Višnjika.

Čekali su svoju šansu i nadigrali nas u finišu utakmice. I kada smo igrali dobro, sami smo sebi glupostima narušavali ritam. Nismo dobro režirali svoje šuteve i smatram da je tu naš osnovni problem. Pokazali smo i slabost u defenzivi, a ni u skoku nismo parirali protivniku. Bilo je tu indisponiranih nositelja igre – izjavio je nakon poraza trener KK Zadar Ante Nazor.

Strpljenje domaće publike sve je tanje, pa smo u ponedjeljak mogli svjedočiti povicima koji se nisu čuli niti u jednoj od četiri godine koliko je splitski strateg na klupi Zadra.

„Nazore odlazi!“ grmjelo je s polupraznih tribina.

Jasno je da će se 'tomahawk' okrenuti na mene. Ali ja ne odlazim.

Krki su na ruku išle i zanimljive rotacije u posljednjim minutama, kao i povratak na obranu preuzimanjem nakon što je iskakanje na picku dobro funkcioniralo.

Čujte, oni su bili u problemu s prekršajima. Htio sam sačuvati Fundića.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Je li se moralo baš tako rotirati?

Uzet ću odgovornost. Hladne glave i bez emocija ću pogledati utakmicu. Nije problem priznati pogrešku, no mislim da je veći problem bio što tri nositelja praktički nisu igrala.

Jedan od spomenute trojice je Bryon Allen koji je susret završio sa samo jednim poenom iz igre i šutom 1-10.

Čovjek nije mogao naći ritam. Nije to za objesiti... Ima kvalitetu. Nismo imali njega, nismo imali Farra, a da ne govorim o Ivi… Kada je izišao u Podgorici naša je igra drastično pala. Ali, ne tražim alibi. Ciljano sam se odlučio za skraćenu rotaciju jer na dva gostovanja prije velika nam rotacija nije ništa donijela. Znao sam da će biti teška i nervozna utakmica i da će nam biti potrebni najbolji defenzivci na terenu. Stoga sam se odlučio na skraćenu rotaciju.

Zbog skraćene rotacije „patio“ je i drugi Amerikanac u zadarskim redovima James Farr koji je na parketu proveo samo sedam minuta.

Rano je ušao u probleme s prekršajima i nije pronašao svoj ritam.

Znači li to da će ga se nastaviti čekati?

Apsolutno – zaključio je Nazor.