Regija
Nazor: Pobjeda je najbolji izlaz iz krize

Nazor: Pobjeda je najbolji izlaz iz krize

Autor: Teo Cilar

Cibona danas u 19 sati gostuje kod Mornara u Baru.

Košarkaši Cibone nakon stanke zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo danas nastavljaju regionalno natjecanje. U desetom kolu ABA lige gostuju kod Mornara u Baru.

Trener Ante Nazor imati će na raspolaganju sve igrače, dok je nastup novog playa Branislava Ratkovice upitan zbog transfernih papira na koje se još uvijek čeka.

- Mornar je dobra ekipa. Kod kuće igraju jako stabilno, imaju veliku energiju i rotaciju igrača. Imaju dobre igrače na lopti koji mogu kontrolirati ritam utakmice, u prvom redu to je Needham, Raley-Ross i Bakić. Iako dobro kontroliraju loptu, mi moramo na tragu treće četvrtine u Zadru, odigrati jaku obranu, jaku destrukciju kako bismo poremetili njihove sisteme te ih nastojali kazniti uz lagane poene. Ekipa je u takvom stanju da se trsi i izvlači iz jedne krize. Jedino bi pobjeda u ovom susretu bila najbolji izlaz iz te krize, rekao je Nazor uoči utakmice protiv Mornara.

Kapetan ekipe Marin Rozić osvrnuo se na stanje momčadi pred utakmicu u nedjelju.

- Ne bježimo od toga da smo u teškoj situaciji. Obilježili smo neke poraze koje nismo trebali. Prošli smo jedno turbulentno razdoblje. Promijenili smo trenera, a stigao nam je i novi igrač na poziciji playa. Vjerujem da će od sada stvari krenuti na bolje. Već je u domaćem prvenstvu protiv Zadra izgledalo bolje zato vjerujem da ćemo i protiv Mornara otići još jednu stepenicu gore. Ne predajemo se nego idemo pobijediti, izjavio je kapetan Vukova.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 3.prosinca u 19 sati uz direktan prijenos na Arena sportu.