Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Nazor s klupe potjerao neposlušnog igrača i dobio važnu utakmicu

VIDEO: Nazor s klupe potjerao neposlušnog igrača i dobio važnu utakmicu

Autor: Branko Tabak

Autoritet!

Ante Nazor je tijekom utakmice 18. kola mađarskog prvenstva u kojoj je njegov ZTE u gostima pobijedio Szolnokija 73-78 pokazao autoritet kojem je posvećena velika pozornost u tamošnjim medijima.

Nazor je iz igre povukao jednog od nositelja igre Dirka Williamsa koji je napuštanjem parketa izbjegao trenera, prošao je pored njega bez pogleda, nije zastao čuti što mu ovaj ima za reći te je sjeo na klupu.

Nazor je došao do Dirka i pokazao mu put prema svlačionici, pri čemu mu je i pomogao, rukama ga povlačeći iz sjedećeg položaja.

Williams je napustio igru, a Nazorova momčad bez njega stigla do pobjede.

Nakon što je prošle sezone prema vlastitim riječima igrače Zadra više tolerirao nego trenirao, Nazor se ovoga puta odlučio za drugačiji pristup.

Kako javljaju mađarski mediji nakon utakmice Williams se ispričao treneru, pružena je ruka pomirenja i s Nazorove strane te momčad nastavlja daljnju borbu za proboj u gornji dio tablice. 

ZTE je trenutačno na osmoj poziciji s po devet pobjeda i poraza i tek ga jedna pobjeda dijeli od četvrtog mjesta. Ovo je treća pobjeda ZTE-a u nizu nakon smjene trenera Tomasa Benczea, dvije potpisuje Nazor, a jednu pomoćnik Róbert Heinrich.