Hrvatska
Nazoru dovoljno deset minuta

Nazoru dovoljno deset minuta

Autor: Paulo Sarić

Vrijednosnice su se držale u igri prvo poluvrijeme.

Košarkaši Cibone došli su do svoje četvrte pobjede u HT Premijer ligi. U debiju Ante Nazora na klupi Zagrepčanina Vukovi su svladali Vrijednosnice Osijek rezultatom 86-61. Ključnom se pokazala treće četvrtina u kojoj su domaćini zaigrali izvrsnu obranu i dozvolili Krstićevoj momčadi samo šest poena čime su prelomili susret.

Iako su se potajno nadali da bi mogli pokazati dobru igru i doći blizu iznenađenja kakvo je prije nešto više od tjedan dana napravila Hermes Analitica, Slavonci su se u utakmici držali tek prvo poluvrijeme. Predvođeni stranim duetom Venkatesha Joisom i Jimmijem Taylorom, Vrijednosnice su čitavu prvu četvrtinu bile ravnopravan suparnik favoriziranim Cibosima. No, s vremenom je kvaliteta domaćina došla do izražaja. Vukovi su na prvo osjetnije vodstvo otišli u 13. minuti nakon trice Bilinovca (27-19), no gosti su odgovorili serijom 2-12 i odbili prvi napad Nazorove momčadi. Sljedećih se nekoliko minuta igralo koš na koš, da bi domaćini u dobrom ritmu završili poluvrijeme i na odmor otišli s plus šest (42-36).

U nastavku smo gledali potpuno drugu priču. Cibona je zaigrala izvrsnu obranu, onakvu kakvu već dugo nismo vidjeli od finalista hrvatskog prvenstva, te je lakoćom prelomila susret. Zagrepčani su prvi koš iz igre primili nakon više od sedam minuta treće četvrtine što su iskoristili da  naprave 18-1, odu na velikih 23 koša prednosti i praktički riješe pitanje pobjednika. Prednost je nastavila rasti do kraja dionice pa je u jednom trenutku dosegnula i velikih 27 razlike za Cibonu (69-42). U posljednjih su deset minuta priliku dobili igrači koji su manje participirali u dosadašnjem tijeku sezone, pa su Osječani uspjeli ublažiti poraz.

Vukove je do pobjede predvodio iskusni Luka Žorić s 14 koševa i šest skokova, dok je novu dobru partiju pružio mladi Karlo Uljarević koji je susret završio s 13 poena i tri asistencije. Gostima nije pomogla niti nadahnuta predstava Australca Venkatesha Joisa koji je ubacio 17 koševa i pritom uhvatio devet lopti.