Hrvatska
Regija
Nazoru prvi klupski trofej, Laliću dvanaesti, MZT prvak Makedonije

Nazoru prvi klupski trofej, Laliću dvanaesti, MZT prvak Makedonije

Autor: Branko Tabak

Izjednačana i uzbudljiva završniva makedonskog prvenstva razveselila je Antu Nazora, Marija Mandira i Juru Lalića, a rastužila Dominika Mavru.

Ante Nazor i Jure Lalić prvaci su Makedonije. U odlučujućoj petoj utakmici finalne serije MZT je pobijedio Karpoš Sokoli 86-82. Razigravaču Sokolija Dominiku Mavri za utjehu ostaje pokal namijenjen osvajaču Kupa i činjenica da je na završnici tog natjecanja proglašen MVP igračem.

                                                         Dominik Mavra (Karpoš Sokoli-igor Panevski)

Splitski stručnjak Ante Nazor je nakon sedam medalja koje je osvojio kao izbornik mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske stigao do prvog klupskog trofeja. Sa Zadrom je nekoliko puta bio blizu, posebice u Vukovaru u finalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Cedevite, a sada je konačno na naplatu stigao sav rad i neosporna stručnost hrvatskog trenera.Uz Nazora svoj je rad u trofej ugradio i kondicijski trener Mario Mandir s kojim je surađivao i u Splitu i u Zadru. 

                                                          Foto: KK Union Olimpija (Aleš Fevzer) 

Makaranin Jure Lalić svojoj je kolekciji trofeja dodao još jedan. Prvak Hrvatske i Slovenije bio je po dva puta, a Belgije i Poljske po jednom. Uz to osvojio je tri nacionalna kupa Hrvatske te po jedan Belgije i Slovenije.

                                                          Foto: KK MZT Aerodrom - Dragan Mitrevski 

Odlučujuća utakmica bila je neizvjesna do završne minute u kojoj serijom 5-0 MZT bježi na nedostižnu prednost 85-80.