Hrvatska
Regija
Nazovi K za pobjedu!

Nazovi K za pobjedu!

Autor: Paulo Sarić

Nezaustavljivi Kedžo za pobjedu i rekord.

Košarkaši Splita pobjedom su otvorili regionalnu sezonu. U svom debiju u Drugoj Jadranskoj ligi na Gripama su svladali Zrinjski rezultatom 90-76. Utakmica je bila neizvjesna sve do posljednje četvrtine kada Skelinovi momci na krilima dobre obrane i iskusnog Matea Kedže ubacuju u brzinu više i dolaze do pobjede.

Gosti su bolje otvorili susret te su tricom Miličevića na ulasku u petu minutu imali sedam koševa prednosti (6-13). No, tada se domaćini bude i zahvaljujući Mateu Kedži malo po malo tope zaostatak, da bi slobodnim bacanjem Henrika Širka prvi put poveli u 12. minuti (24-23). Ipak, Zrinjski se nije predavao. Mirnom je i staloženom igrom držao priključak, pa su se momčadi čitavi prvi dio izmjenjivale u vodstvu. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Splita (44-43), a ista se priča nastavila i u dugom poluvremenu. Zrinjski je momčadskom igrom držao priključak i čekao svoj trenutak, a Splita je vukao fantastični Kedžo.

FOTO: KK Split/ Ivica Čavka

Sve do 34. minute dvoboj je bio unutar jednog posjeda (72-69), a tada večeras nezaustavljivi Kedžo radi mini-seriju 6-0 koju je tricom prekinuo Miličević, na što su se koševima nadovezali mladi Kalajžić i Širko, te se Split u najboljem trenutku odvojio na prvu dvoznamenkastu prednost. Semafor je pokazivao 82-72 četiri i pol minute do kraja. Gosti su se pokušali vratiti u susret, no nisu bili precizni pa je jedine mostarske poene do kraja ubacio bivši igrač Zadra Marko Šutalo 12 sekundi prije kraja, što je značilo samo jedno – pobjedu Splita.

Trostrukog prvaka Europe do trijumfa je vodio fantastični Kedžo koji je zabio 37 koševa, čemu je dodao i deset skokova i tri asistencije za valorizaciju od vrtoglavih 51, a istaknuo se i mladi Kalajžić sa 17 poena i četiri asistencije. Najefikasniji u redovima Zrinjskoga bili su Ivan Miličević s 20 koševa i osam skokova te Torrion Brummit s 19 poena i sedam uhvaćenih lopti.