Europa i Svijet
NBA liga prekinuta zbog oboljelog igrača: Nedavno se sprdao s koronavirusom

NBA liga prekinuta zbog oboljelog igrača: Nedavno se sprdao s koronavirusom

Autor: Gol.hr

Suigrač Bojana Bogdanovića.

Francuski košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan je na koronavirus! Ta vijest uzdrmala je NBA svijet do te mjere da liga donese odluku o trenutačnom prekidu sezone, piše portal Gol.hr

Sve je bilo spremno za početak utakmice u Oklahomi između Thundera i Utah Jazza kada je stigla odluka da se utakmica otkazuje. Navijačima nije bilo jasno što se događa, no ubrzo se internetom proširila informacija o tome da je centar Utah Jazza Rudy Gobert, koji nije bio u dvorani u tom trenutku, pozitivan na koronavirus.

On se u ponedjeljak sprdao s tim virusom te je na druženju s novinarima rukama dirao sve mikrofone i diktafone koji su bili postavljeni ispred njega.


Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović suigrač je Rudyja Goberta u Jazzu, pa je neupitno da će on, ali i svi drugi igrači Utah Jazza morati na testiranje i vjerojatno karantenu. 

Nedugo nakon što su suci, nakon razgovora s ligom, objavili momčadima i navijačima da se utakmica otkazuje, iz vrhuške NBA lige stigla je vijest da se kompletna sezona privremeno zaustavlja.


"NBA liga zaustavila je sezonu do daljnjega", stoji između ostalog u javnom priopćenju NBA lige.

Hoće li se i kada nastaviti sezona, teško je reći, no činjenica je da liga u korijenu želi srezati brzorastući problem koji je zahvatio cijeli svijet.