Europa i Svijet
NBA: Nikola Mirotić nokautiran na treningu Bullsa

NBA: Nikola Mirotić nokautiran na treningu Bullsa

Autor: Teo Cilar

Mirotić je nakon udarca ostao ležati nekoliko minuta, a kasnije je hospitaliziran.

Zaiskrilo je na treningu Chicago Bullsa uoči početka nove sezone. Došlo je do ozbiljnog sukoba između Nikole Mirotića i Bobby Portisa poslije kojeg je crnogorski košarkaš, naturalizirani reprezentativac Španjolske izvukao deblji kraj i završio u bolnici.

Do sukoba je došlo kada su se Mirotić i Portis borili za poziciju prilikom igre, a tu je očito zaiskrilo. Prvo je došlo do verbalnog sukoba, pa do naguravanja, a onda su poletjeli i udarci, a prema navodima The Verticala, Portis je Mirotiću zadao jeftin i podmukli udarac. Mirotić je zaradio potres mozga, a ima i slomljene kosti lica. 

Kako se navodi, ovaj sukob "kuhao" se posljednje tri sezone, a Mirotić je bio favorit za startnu poziciju četvorke u redovima Bullsa. To se sada neće desiti jer Mirotića čeka pauza, a isto to čeka i Portisa kojeg će Bullsi navodno kazniti s nekoliko tjedana neigranja. Bullsi će tako ostati bez dva vrlo važna igrača. Portis je u predsezonskim utakmicama bio ponajbolji igrač Bullsa, dok je Mirotić u prošloj sezoni bio na prosjeku od 10.6 poena, 5.5 skokova. 

Tu se sada otvara prostor za Finca Lauri Markkanena koji je na Eurobasketu 2017 pružao vrhunske partije.