Europa i Svijet
NBA Preview Chicago Bulls - Mladi i "divlji" bikovi

NBA Preview Chicago Bulls - Mladi i "divlji" bikovi

Mladi, poletni i atraktivni Bullsi žele Play-off.

Divizija Central


CHICAGO BULLS: NBA prvaci (6): 1991-93, 96-98, skor u povijesti 2183-2032 (51,8%)

TRENER: Fred Hoiberg,  3 sezone, skor 110-136

LANI: skor 27-55, 13. na Istoku. Play-off: nisu se plasirali

PROMJENE: Iz Milwaukeea su doveli igrača sa velikim potencijalom, no sklonog ozljedama Jabari Parkera. Doveli su i Antoniusa Clevelanda (Atlanta). Odlično su birali i na draftu uzevši sjajnog krilnog centra Wendella Cartera Jr, a novi član Bullsa je i Chandler Hutchinson. Napustili su ih Jerian Grant (Orlando),Noah Vonleh (New York) i Quincy Pondexter (San Antonio), a otpustili su i Paula Zipsera,  Seana Kilpatricka i Julyana Stonea. 


ŠTO OČEKIVATI: Bullsi su riskirali i dali 40 milijuna dolara za dvije sezone Jabari Parkeru. Parker je iznimno talentiran i ima tek 23 godine i mogao bi biti „krađa“ prijelaznog roka. No isto tako riječ je o igraču koji je u prve četiri sezone imao dvije teške ozljede koljena i koji je izjavio: „držim se onog što znam, nitko u ligi ne plaća igrača da igra obranu“. Parker je u ljeto kratko radio i sa ponajboljim šuterom u povijesti Rayom Allenom koji je za njega rekao: „Jabari je dobar, skroman mladić koji želi učiti. Kao igrač podsjeća me na Paula Piercea, samo je snažniji.  Ima ogromni potencijal“.

Trener Fred Hoiberg imat će na raspolaganju iznimno mladu i talentiranu momčad, no momčad bez veteranskog utjecaja u kojoj bi mnogi igrači mogli igrati za svoju statistiku što bi moglo rezultirati još jednom gubitničkom sezonom. Startni bekovski par trebao bi biti Kris Dunn (24 godine) i Zach LaVine (23 godine), a tu su još Justin Holliday, Cameron Payne i Denzel Valentine. Na krilima bi trebali startati fenomenalni Finac Lauri Markkanen (21 godinu) i Jabari Parker (23 godine), a tu su i Bobby Portis, Chandler Hutchinson i Christiano Felicio. Odlično su birali i na draftu te je samo pitanje vremena kad će sjajni Wendel Carter Jr (19 godina) iz petorke istisnuti Robina Lopeza. Talent ove momčadi je neupitan. No u NBA pobjeđuju muškarci, a ne dječaci i zato će Bullsi i ovu sezonu prvenstveno iskoristiti za skupljanje iskustva. Budu li pametni i strpljivi, za par godina bi mogli imati odličnu momčad.


PROGNOZA: Bullsi imaju odličnu mladu jezgru. Budućnost im je svijetla, no u sadašnjosti nedostaje im iskustva i veteranskog prisustva u svlačionici da se ozbiljno upuste u borbu za doigravanje.


ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 41- Fincu Lauriu Markkanenu trebala je samo 41 utakmica da postigne 100 trica i s time je oborio all-time NBA rekord.