Europa i Svijet
Hrvatska
NBA PREVIEW: Indiana Pacersi - favoriti iz sjene

NBA PREVIEW: Indiana Pacersi - favoriti iz sjene

Koliko daleko mogu dogurati Bojan Bogdanović i njegovi Pacersi?


PACERSI FAVORITI IZ SJENE

INDIANA PACERS: NBA prvaci: - ; skor u povijesti 1696-1699 (49,9%)

TRENER: Nate McMillan, 14 sezona, skor 568-526 (90-74 kao trener Pacersa)

LANI: skor 48-34, 5. na Istoku. Play-off: u prvom krugu izgubili od Cleveland Cavsa 3-4

PROMJENE: Pacersi su imali lijep prijelazni rok u kojem su doveli odličnog Tyrekea Evansa (Memphis), šutera Douga McDermotta (Dallas) i centra Kylea O'Quinna (New York). Novo lice je i rookie Aaron Holiday. To je puno bolja lista od liste igrača koji su otišli, Lance Stephenson (LA Lakers), Glenn Robinson III (Detroit) i Al Jefferson.

ŠTO OČEKIVATI: Pacersi su lani treću godinu zaredom ispali u prvom krugu doigravanja. Ove sezone svakako žele prekinuti taj niz i otići barem stepenicu više. Razloga za optimizam itekako imaju. Prošle sezone ispali su od Cavsa 3-4 izgubivši te utakmice sa redom 3, 4, 3 i 4 koša razlike. LeBron je otišao na Zapad i na papiru na Istoku samo Celticsi izgledaju bolje. Odlični trener Nate McMillan ima na raspolaganju strašnu momčad. Najbolji igrač im je all-star Victor Oladipo, a tu su i lani najbolji igrač Grizzliesa Tyreke Evans te playmakeri Darren Collison, Cory Joseph te rookie Aaron Holiday.

Na krilnim pozicijama su naš kapetan Bojan Bogdanović, Arvidasov sin Domantas Sabonis, veteran Thadeus Young, odlični šuter Doug McDermott te TJ Leaf. Pod samim obručem su zvijezda u usponu Myles Turner, veteran Kyle O'Quinn te lanjski rookie Ike Anigbogu. 

Posebice mnogo očekuju od mladog Turnera koji ima potencijala postati jedan od najboljih centara lige.

„Myles je naporno radio i transformirao svoje tijelo. Napravio je prvi korak i postao mnogo snažniji. Sad treba promijeniti i svoj stav. Trebamo njegov učinak u napadu, no više od toga trebamo da postane centar naše obrane“- riječi su glavnog menadžera Pacersa Kevina Pritcharda.

Izrazito široka i neugodna momčad, te školski primjer kako i „male“ momčadi uz pametni menadžment mogu i bez tankiranja postati respektabilne.

 

PROGNOZA: Lani su imali na konopcima kasnije finaliste Cleveland. Zadržali su glavne igrače i još se pojačali. Definitivno su među favoritima Istoka, malo iza Bostona, u rangu Philadelphie,Toronta i Milwaukeea. Drugi krug doigravanja bi trebao biti minimum ove momčadi, no finale Istoka bi mogao biti maksimum.

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 40- Pacersi su u 7 utakmica doigravanja protiv Cavsa ukupno postigli 40 koševa više, no krajnji rezultat je bio 3-4.