Europa i Svijet
NBA PREVIEW: Mađioničar Jokić traži doigravanje

NBA PREVIEW: Mađioničar Jokić traži doigravanje

Svaka čast Goranu Dragiću, Dariju Šariću i Bojanu Bogdanoviću, no trenutno najbolji NBA košarkaš s područja bivše države je centar Nuggetsa Nikola Jokić.

Divizija „Northwest“:

                                                                          Popularni „Jokara“ je spreman da momčad iz Colorada nakon petogodišnjeg posta vrati u doigravanje

„MAĐIONIČAR“ JOKIĆ TRAŽI PLAYOFF

DENVER NUGGETS: NBA prvaci: - ; skor u povijesti 1649-1747 (48,6%)

TRENER: Mike Malone, 5 sezona, skor 158-194 (119-127 kao trener Nuggetsa)

LANI: skor 46-36, 9. na Zapadu. Play-off: nisu se plasirali

PROMJENE: Kockali su se na draftu i uzeli super talentirano, no ozlijeđeno krilo Michaela Portera Jr, dok su potpisali i Isaiaha Thomasa koji je prije dvije godine u Celticsima prije ozljede kuka bio među najboljim igračima lige. Nova lica su i rookie Jarred Vanderbilt te Xavier Silas (Boston)Nema više Wilsona Chandlera (Philadelphia), Kennetha Farieda (Brooklyn), Darrella Arthura (Phoenix) i Devina Harrisa (Dallas).

ŠTO OČEKIVATI: Nuggetsi su peti put zaredom propustili doigravanje iako su upisali 46 pobjeda s kojima bi bili 6. momčad Istoka. Njihovo veliko pojačanje, all-star krilo Paul Millsap zbog ozljede je propustio 44 utakmica i njegovo iskustvo upravo je to što je nedostajalo mladoj momčadi iz Colorada. Pogotovo s obzirom da su trojica najboljih igrača Nuggetsa golobradi mladići od kojih najstariji ima 24 godine. Ozljede su ključ. Ukoliko ih zaobiđu sigurno će prekinuti post i vratiti se u play-off. Pokriveni su na svim pozicijama. Trener Mike Malone će na bekovskim pozicijama startati mladiće Jamala Murraya i Garya Harrisa. 

Potpisali su i Isaiaha Thomasa koji je prije dvije godine bio all-star i peti u MVP poretku, a tu su i Malik Beasley, Torey Craig i Monte Morris. Starteri na krilnim pozicijama bi trebali biti Will Barton i Paul Millsap, a na klupi će biti Trey Lyles, Tyler Lydon i Španjolac Juan Hernangomez. Tu je i rookie Michael Porter Jr koji bi, da nije imao problema s ozljedom leđa, sigurno bio izabran među prvom petoricom na ovogodišnjem draftu. Na centru je briljantni Srbin Nikola Jokić a prva zamjena bit će mu Mason Plumlee. 

„Kad sam se vratio nakon ozljede zgloba, prvo sam razgovarao s Nikolom. Rekao sam mu da su Nuggetsi sad njegova momčad. Da je on sad vođa i da se tako mora postaviti“ – izjavio je četverostruki all-star Paul Silas.

Potpisivanjem Thomasa i draftiranjem Portera dosta su riskirali. No uspiju li se ova dvojica supertalentiranih igrača u potpunosti zaliječiti napravili su fenomenalan posao. Jokić se isprofilirao kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, imao je 10 triple-double učinaka i gotovo je sigurno da će ove sezone dogurati i do all-star utakmice.

PROGNOZA: Lani su izgubili play-off u produžetku posljednje utakmice. Nastave li mladi igrači očekivano napredovati, ove im godine doigravanje ne bi smjelo izmači. Bitan je ulazak u sezonu pošto 10 od prvih 15 utakmica igraju u svojoj dvorani.


ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 14- Nikola Jokić je protiv Milwaukeea postavio all-time NBA rekord kad je za samo 14 minuta upisao triple-double, te je time srušio 63 godine stari rekord Jima Tuckera.