Europa i Svijet
NBA PREVIEW Milwaukee Bucks: 'Greak Freak' dobio pojačanja

NBA PREVIEW Milwaukee Bucks: 'Greak Freak' dobio pojačanja

Bucksi su izrazito nepredvidljiva momčad.

Divizija Central

„GREAK FREAK“ DOBIO POJAČANJA

MILWAUKEE BUCKS: NBA prvaci (1): 1971; skor u povijesti 2069-1983 (51,1%)

TRENER: Joe Prunty, 1 sezona, skor 21-16

LANI: skor 44-38, 7. na Istoku. Play-off: u prvom krugu izgubili od Boston Celticsa 3-4

PROMJENE: Buckse će pod košem pojačati centar Brook Lopez (LA Lakers) i Turčin Ersan Ilyasova (Philadelphia). Novi igrač je i svestrani Pat Connaughton, dok su na draftu uzeli ponajboljeg šutera u klasi Dontae DiVincenza. Najveći gubitak je odlazak Jabaria Parkera (Chicago), a nema više ni Marshalla Plumleea, Jasona Terrya (mirovina) i Brandona Jenningsa (Zenit St. Petersburg).

ŠTO OČEKIVATI: Bucksi su izrazito nepredvidljiva momčad. Atletski su iznimno moćni i rastrčani što je odlično za regularni dio, no ne baš dobar šut izvana i kontrola lopte bili su njihov problem. Stoga su doveli dvojicu visokih igrača (Lopeza i Ilyasovu), čija je najveća vrlina meka ruka i odličan šut izvana. U šutu bi morao pomoći i najbolji igrač NCAA prvaka DiVincenzo. Usprkos gubitku Jabaria Parkera mogli bismo reći da su Bucksi jači nego lani.  Giannis Antetokounmpo je jedan od najozbiljnijih kandidata za MVP nagradu, a Bucksi su oko njega posložili vrlo zanimljivu momčad. Trener Joe Prunty tako na bekovskim pozicijama može računati na Erica Bledsoea, vrhunskog šutera Khrisa Middletona, Malcoma Brogdona, Matthewa Dellavedovu i rookiea Dontae DiVincenzu.

 

Na krilima uz sjajnog Grka Antetokounmpa su obrambeni specijalist Tony Snell, turski šuter Ersan Ilyasova, 216cm visoki Thon Maker i Pat Connaughton. Pod košem bivši all-star Brook Lopez, odlični bloker John Henson i veteran Tyler Zeller. 

„Izabrao sam Buckse jer vjerujem da možemo osvojiti Istok. Giannis je najbolji igrač Istoka. Momčad je odlično posložena i mislim da ćemo se super nadopunjavati i iznenaditi mnoge“- izjavio je Brook Lopez.

To je momčad koja na papiru izgleda odlično, no to treba potvrditi i na parketu. Prečesto previše ovise o Antetokounmpu i trebaju konstantnije igre od Bledsoea i Middletona. Uspije li „Greak Freak“ dobiti pravu pomoć svojih suigrača Bucksi mogu daleko dogurati. Vrijeme svakako radi za njih i s godinama bi trebali biti sve bolji. Na njihovu žalost isto vrijedi i za Celticse i Sixerse.

PROGNOZA: Namučili su Celticse u sedam utakmica, no Celticse bez Irvinga i Haywarda. Trebali bi biti sigurni za doigravanje, no teško da mogu više od drugog kruga.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 5- Giannis Antetokounmpo je jedan od tek 5 igrača u NBA povijesti koji su u istoj sezoni predvodili svoju momčad u koševima, skokovima, asistencijama, blokadama i ukradenim loptama. Ostala četvorica su Dave Cowens (Boston), Scottie Pippen (Chicago), Kevin Garnett (Minnesota) i LeBron James (Cleveland).