Europa i Svijet
NBA PREVIEW: Posljednji ples legendarnog Dwaynea Wadea

NBA PREVIEW: Posljednji ples legendarnog Dwaynea Wadea

MIAMI HEAT: Hoće li Pat Railey uspjeti dovesti Butlera?

Divizija „Southeast“:

 

HOĆE LI PAT RILEY USPIETI DOVESTI BUTLERA?

„POSLJEDNI PLES“ LEGENDARNOG DWYANEA WADEA

MIAMI HEAT: NBA prvaci (3): 2006, 12, 13, skor u povijesti 1255-1157 (52,0%)

TRENER: Erik Spoelstra, 10 sezona, skor 484-320

LANI: skor 44-38, 6. na Istoku. Play-off: u prvom krugu izgubili od Philadelphia 76ersa 1-4

PROMJENE: Momčad su koja je najmanje mijenjala. Rezervni krilni centar Jordan Mickey otišao je u ruski Khimki i to je to.

ŠTO OČEKIVATI: Erik Spoelstra je definitnivno jedan od najboljih trenera lige. To je pokazao i lani kad je na papiru prosječnu i ozljedama pogođenu momčad doveo do 6. mjesta na Istoku. Ovog ljeta su zadržali status quo i bez bitnijih izmjena ulaze u novu sezonu. Najbolji igrač im je slovenski playmaker Goran Dragić, a pomoć na bekovskim pozicijama imat će od povratnika nakon ozljede Diona Waitersa, buduću zvijezdu Josha Richardsona, odličnog šutera Waynea Ellingtona i Tylera Johnsona. 

Tu je i hodajuća legenda i najbolji igrač u povijesti Miami Heata Dwyane Wade kojem će ovo biti oproštajna sezona.

„Počašćen sam što imam priliku završiti karijeru u dresu u kojem sam ostvario svoje najveće uspjehe. Ovo će biti moja posljednja sezona. Dao sam ovoj igri sve što sam imao, i to ću napraviti i ove sezone. Želim pomoći ovoj mladoj momčadi“ – izjavio je jedan od pet najboljih bekova-šutera u NBA povijesti Dwyane Wade.

Na krilnim pozicijama imaju obrambenog specijalista Justisa Winslowa, snažnog Jamesa Johnsona, Derricka Jonesa Jr i veterana Udonisa Haslema. Pod obručima su odličan skakač i bloker Hassan Whiteside koji bi konačno trebao biti zdrav, te kanadski šuter Kelly Olynyk i lanjski rookie Bam Adebayo. Nemaju pravu zvijezdu, 37-godišnji Wade to više nije. No igraju nesebično sa tvrdom i čvrstom obranom i neugodan su protivnik za svakog. Nedostaje talenta za neki veći rezultat, no trener Spoelstra će ovu momčad držati u borbi za doigravanje. Naravno, stvari se mogu preko noći promijeniti. Stari lisac, legendarni Pat Riley sigurno ne miruje i napravit će sve da dovede veliku zvijezdu na Floridu. U pregovorima su sa Minnesotom i pokušavaju dovesti nezadovoljnog all-stara Jimmya Butlera. Navodno su u izlogu Waiters, Whiteside i T.Johnson no taj paket (zasad) nije primamljiv Wolvesima.

 

PROGNOZA: Miami je nepredvidljiva momčad. Trener Spoelstra izvlači maksimum iz njih, stoga bi kao i lani mogli iznenaditi i ugrabiti jedno od posljednjih mjesta u doigravanju.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 47 – Wade treba još 47 blokada da pretekne Michaela Jordana na all-time listi bekova sa najviše blokada u NBA povijesti.